Ne jetojmë në një kohë ku gjithçka është në rrezik – nga ku ishim në pushime, për atë që kishim darkë. Por një gjë është ende e fshehur si këmbët e gjarprit – një portofol. Dhe madje edhe nga ato më të afërtat në jetën tonë.

Një studim britanik zbuloi se çdo i katërti i anketuar nuk di shumë për financimin e partnerëve dhe çdo i pesti nuk i ka dhënë partnerit një qasje kursimi. 16% e të anketuarve nuk ua japin kartën e kreditit bashkëshortit, ndërsa 13% nuk flasin për forma të tjera të kursimeve apo investimeve. Mosbesimi është edhe më i madh kur bëhet fjalë për komunitetet jashtëmartesore.

Hulumtimet e mëhershme konfirmojnë fshehtësinë e financave, kështu që çdo person i tetë thotë se partneri nuk e di se sa kanë kursime. Ata që llogarisin mesatarisht llogaritë e tyre kanë 10.685 funte të fshehura, ndërsa një i pesti ka më shumë se 25.000 funte në një llogari të fshehtë. Gratë kanë më shumë gjasa të fshehin sa para kanë.

Ndërsa njerëzit nganjëherë nuk dëshirojnë që partneri tyre të ketë qasje në telefonin e tyre mobil për shkak të mesazheve të paqarta të shkëmbyera me një person të tretë, sot ata po e bëjnë këtë për arsye të tjera – të fshehin detajet e llogarisë dhe transaksionet financiare të kryera përmes një aplikacioni celular.