Kryeministri Edi Rama e cilëson humbje kohe dhe gazetari pa lidhje dokumentarin e transmetuar në “Rai 3” për fuqizimin e grupeve shqiptare në trafikun e d rogës dhe ka nabizimin e 1/3 së territorit. Teksa shpërndanë postimin e ministrit të Brendshëm për këtë cështje që është kthyer në ar më nga opozita kundër qeverisë, kreu i qeverisë thotë se ato që vlejnë më shumë janë reformat, punët dhe veprat, pasi sipas tij, ato do të flasin llafet t’i ketë marrë era.

“S’kemi ç’bëjmë!E kotë të harxhosh kohë me shumëçka sot serviret ende si gazetari,po me gazetarinë s’ka pikë lidhje. Çka vërtetë vlen çdo minutë janë reformat,punët,veprat.Ato do të flasin,kur llafet t’i ketë marrë era dhe baltën ta ketë fshirë uji i kohës” shkruan Rama.

Ministri Sandër Lleshaj i konsideroi absurde akuzat nga opozita në drejtim të Policisë së Shtetit, ndërsa theksoi se ka nabisi është një kapitull i mbyllur për Shqipërinë. Në dokumentarin e medieve italiane me titull “Narcotica” tregohet trafiku i d rogës në trekëndëshin Meksike-Kolumbi -Shqipëri me destinacion Italinë dhe Europën.

Grupet kriminale shqiptare, sipas dokumentarit janë fuqizuar ndjeshëm në trafikun e lëndëve narkotike, aq sa po kërkonin të blinin një nëndetëse për të t rafikuar ko kainën e ardhur prej Amerikës së Jugut përmes Mesdheut.