Pavarësisht nëse jeni punësuar ose jeni duke kaluar procesin e intervistimit, është e rëndësishme që të paraqiteni mirë në mjedisin e punës. Përshtypja juaj e parë shkon shumë larg në përcaktimin se si do të kujtoheni pas intervistës ose ditën e parë. Të kesh kohë për të vënë në konsideratë dhe përpjekje të zhytur në imazhin tuaj mund t’ju sjellë dobi gjatë gjithë karrierës tuaj. Këtu janë disa gjëra që duhet të shmangni kur përgatiteni të futeni në zyrë.

Aromat e forta

Parfumi juaj nuk duhet të arrijë para se ju të arrini. Aroma e tepruar e çdo lloj parfumi nuk është një përshtypje e mirë sepse shume herë mund të shkaktojë dhimbje koke tek ata që ju rrethojnë.
Poashtu shumë persona janë alergjik në aromat e parfumeve kështu që duhet pasur kujdes gjithmonë të mos teprohet.

Përshtateni veshjen me pozicionin e punës qe aplikoni

Nëse po aplikoni për punë kreative duhet të keni parasysh që jo domosdoshmërit duhet të shkoni të veshur me kostum.

Sandalet e hapura

Po aplikoni për një vend pune, nuk po shkoni në club që të vallëzoni! Ju mund të mendoni se takat tuaja të larta janë të modës, por nëse duken sikur ato i përkasin një darke romantike, në vend se një takim të stafit, duhet ti shamangni me patjetër. Shmangni satenin, fustanet, rripat e shumëfishtë dhe zinxhirët kur zgjidhni këpucët e punës.

Thonjte me dizajn, makijazhi i tepërt dhe bizhuteritë e ngarkuara

Për intervistën e punës, thjeshtësia është gjithmonë një zgjedhje më e mirë. Nëse rrathë tuaj të shumëfishtë janë duke u mbytur mesazhin tuaj verbal, ju mund të mos jeni një kandidat i mirë për punën. Thonjtë e copëtuar, gjysëm të lëmuar ose të pakujdesshëm tregojnë një mungesë motivimi dhe do të lajmërojnë shefin tuaj që të mund të kujdeseni për klientin në të njëjtën mënyrë. Bizhuteritë, kozmetika dhe thonjtë duhet të mendohen me kujdes përpara se të ecni nëpër derën e zyrës.