Ministri fuqiplotë që merret me menaxhimin e emergjencës pas tërmetit ka pritur ditën e sotme të ngarkuarën me punë të SHBA-ve Leyla Moses-Ones. Me anë të një postimi në Facebook Çuçi shprehet se SHBA po na jep një ndihmë të madhe me grupin e ekspertëve të dërguar nga USAID, për vlerësimin e dëmeve në godina dhe infrastrukturë.

Qeveria amerikane do të vijojë mbështetjen për Shqipërinë edhe ne programin e rimëkëmbjes nga tërmeti. Do të kishte qenë e veshtirë që një situatë si kjo, ne ta kapërcenim pa ndihmën e miqve dhe partnerëve tanë ndërkombëtarë, të cilëve u jemi pa masë mirënjohës.

Postimi i plotë i Çuçit: