Ka nisur mbledhja e 35 firmave për të inicuar kërkesën e shkarkimit të Presidentit Ilir Meta. Të parët që kanë hedhur firmat janë deputetët e Partisë Socialiste në Komisionin e Ligjeve,

Në orën 11:25 dekreti i Presidentit për anulimin e zgjedhjeve vendore të 30 qershorit mbërriti në KQZ. Më herët nënkryetari i këtij institucioni, Denar Biba dhe anëtari Bledar Skënderi thirrën një mbledhje të KQZ-së, për të shqyrtuar vendimin e presidentit Meta.