05.03.2021 10:28
Home Ide Kendveshtrim

Kendveshtrim

Çomo-Bozo apo Berisha-Meta?

Nga Flogert Muça/ Mjekja Najada Çomo, një nga simbolet e luftës kundër Covid-19 dhe inxhinierja Luljeta Bozo e cila u bë simbol i shpresës...

Çfarë duhet të dijë Evropa për Xi Jinping

Nga Richard Mcgregor/ Vetëm një vit më parë, disa komentatorë perëndimorë po përshkruanin s hpërthimin e koronavirusit në Wuhan si "Çernobili i Kinës", ndërsa...

L uftërat e përjetshme të Amerikës janë kthyer në shtëpi

Nga Stephen M. Walt/ "Fortress America" (Fortesa Amerikane) ​​është një term n ënçmues që i referohet zakonisht formave e kstreme të izolacionizmit. Javën e...

L ufta e njëanshme e ideve me Kinën

Nga Robert D. Kaplan/ L ufta e Ftohtë ishte një b etejë idesh për të përcaktuar se në cilën anë ishte historia: kapitalizmi demokratik...

A është koha që “ekocidi” të bëhet një k rim ndërkombëtar?

Një lëvizje në rritje dëshiron që s hkatërrimi i mjedisit të trajtohet si g jenocid dhe k rim kundër njerëzimit. Në g jyqet e Nuremberg-ut,...

Shtetet e nxehta dhe jo të nxehta për SHBA në Lindjen e Mesme

Nga Steven A. Cook/ Këtë javë, Politico publikoi një artikull që zbulonte se administrata e Biden po heq nga prioritetet Lindjen e Mesme. Ishte...

Qeveritë e Amerikës Latine janë pengje të l uftës për hegjemoni SHBA-Kinë

Nga Oliver Stuenkel/ Për shumicën e politikëbërësve në Amerikën Latine, mënyra më e mirë për të r eaguar ndaj t ensioneve në rritje gjeopolitike...

ANALIZA/ B eteja për oborrin e shtëpisë së Kinës

R ivaliteti midis Amerikës dhe Kinës do të varet nga Azia Jug-Lindore. Përparësitë e Kinës në p ërleshje nuk janë aq të mëdha sa...

Mbi Islamin, Macron nuk po flirton me të djathtën e kstreme por rr ezikon...

Nga Mujtaba Rahman/ Presidenti francez Emmanuel Macron është nën një s ulm të vazhdueshëm, brenda dhe jashtë vendit, për d yshimin se po mbledh...

Putin dhe Erdogan kanë krijuar një dyshe të çuditshme fuqie por lidhja është e...

Kremlini ka a kuzuar NATO-në se po përpiqet të rr ëzojë Vladimir Putin-in. Ai ka portretizuar Alexei Navalny, s fiduesin më të shquar të...