23.09.2020 09:47

Ekonomi

Programet e punësimit/ Financim 6 paga minimale dhe kontributet e sigurimeve për nënat kryefamiljare

Përveç skemave për nxitjen e rikthimit në punë të individëve që u larguan nga tregu për shkak të situatës së krijuar prej COVID-19, qeveria...

Rama: Jemi drejt realizimit të vendosjes së pagës minimale, ja sa do të jetë....

Kryeministri Edi Rama thotë se janë duke realizuar një tjetër objektiv, atë të vendosjes së pagës minimale. Gjatë fjalës së tij në prezantimin e...

Prezantohet skema për ripunësimin e të papunëve të COVID

Në një event të organizuar ditën e sotme, Kryeministri Edi Rama prezantoi një skemë të re sociale të qeverisë, e cila i vjen në...

Barra e taksave për 110 mijë sipërmarrje të vogla është zeruar, si në asnjë...

Gjatë 7 viteve të fundit, barra e taksave për 110 mijë sipërmarrje të vogla ka ardhur duke u ulur dhe sot është zeruar si...

Harmonizimi i ligjeve me BE-në/ Mbi 160 mijë kompani operojnë në Shqipëri në mjedis...

Mbështetja e qeverisë gjermane përmes GIZ Albania ka pasur impakt në plotësimin e kritereve për negociatat me Bashkimin Europian. Tashmë ky proces po mbështetet...

Treguesit fiskalë/ Të ardhurat nga taksat nacionale 20.5 miliardë lekë

Të ardhurat nga taksat nacionale janë realizuar në vlerën 20.5 miliardë lekë, ose 1.7% më shumë se plani i vitit 2020 Krahasuar me të...

Bankat globale raportuan 2 trilionë dollarë transaksione të dyshimta

Bankat globale, për gati dy dekada, kanë transferuar mbi dy trilionë dollarë pagesa, që ato besonin se ishin të dyshimta, thuhet në një raport...

Janar-gusht/ Nga Tatimet mblidhen 141.6 miliardë lekë të ardhura, nga Doganat 96,1 miliardë lekë

Të ardhurat nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve janë realizuar në masën 141.6 miliardë lekë, ose 100.4% e planit të periudhës. Kështu u shpreh...

Skema Kombëtare e mbështetjes, 4 012 fermerë përfitues deri tani

Pagesat e kryera nga zbatimi i Skemës Kombëtare të mbështetjes në Bujqësi dhe Blegtori për vitin 2020, po ecin me ritëm të shpejtë për...

Të ardhurat nga tatimi mbi fitimin 17.6 miliardë lekë gjatë periudhës janar-gusht

Të ardhurat e realizuara në buxhetin e shtetit nga tatimi mbi fitimin, gjatë periudhës janar-gusht të vitit 2020 rezultuan rreth 17.6 miliardë lekë. Sipas...