24.01.2021 10:20
Home Ide Kendveshtrim

Kendveshtrim

ANALIZA/ Presidenti Biden po fillon me këmbën e djathtë qasjen me Rusinë

Lëvizjet e para të Presidentit Biden për t rajtimin e Rusisë përfshijnë mësime të vlefshme nga L ufta e Ftohtë: se është e mundur...

ANALIZA/ Gjermania po derdh ujë të ftohtë në festën e dashurisë Biden-Evropë

Edhe ardhja e një administrate pro-evropiane në SHBA nuk mund të mbulojë shenjat e pagabueshme të proble meve trans-atlantike. Nga Constanze Stelzenmüller/ Pas katër...

ANALIZA/ Politika e jashtme e Biden mund të jetë pikënisja e unitetit në SHBA

Mbetet për t’u parë nëse Presidenti Biden mund të gjejë gjuhën e përbashkët me republikanët, por politika e jashtme mund të jetë një fushë...

ANALIZA/ Fundi i Trump mund të jetë fillimi i Amerikës

Nga Peter Wehner/ Ky është një tekst që kam marrë nga një i krishterë konservator i shquar disa minuta pas fjalës së përurimit të...

ANALIZA/ Sfida e Biden për të prishur flirtin BE-Kinë

Në negociatat me Pekinin mbi një traktat të ri investimesh, Brukseli ka konfirmuar autonominë e tij nga Uashingtoni. Një fokus për të drejtat e...

ANALIZA/ Shpresat e mëdha nga Presidenca Biden nga një a utopsi krahasuese me atë...

Nëse vetëm fjalët mund të ba shkojnë një komb, Shtetet e Bashkuara do të ishin ba shkuar pasi Presidenti i atëhershëm Donald Trump deklaroi,...

ANALIZA/ Çfarë dëshiron Erdogan në të vërtetë në Mesdheun Lindor

Nga Zenonas Tziarras, Jalel Harchaoui/ Aventurat e Turqisë jashtë vendit janë më shumë se hidrokarburet. Ata janë një përpjekje e guximshme dhe e shtrenjtë për...

ANALIZA/ Presidenti Donald J. Trump: Fundi

Nga Thomas L. Friedman/ Ky eksperiment i tmerrshëm ka mbaruar. Miq, ne sapo mbijetuam diçka me të vërtetë të tm errshme dhe të çm endur:...

ANALIZA/ Çfarë duhet të presim në 100 ditët e para të Biden në politikën...

Nga Robbie Gramer, Amy Mackinnon, Jack Detsch, Christina Lu/ Nga ndryshimi i klimës deri në marrëdhëniet me Kinën për t'i dhënë fund luftërave të...

Analiza/ Guximi i jashtëzakonshëm i Aleksei Navalny për t’u kthyer në “strofkën e ariut”

Pas një h elmimi thuajse fa tal, disidenti i lartë i Rusisë kthehet përsëri në strofkën e ariut. Aleksei Navalny e dinte se do...