Disa lajme të publikuara nga mediat botërore në lidhje me një libër që flet për marrëdhëniet se ksuale me fëmijët, po tro ndisin rrjetet sociale. Në statuse të shumta në Twitter” flitet për librin “Beyond Magenta”, që përshkruan me detaje rrëfime të personave të ndryshëm që kanë bërë s eks me fëmijë.

Ky libër është emërtuar si ‘vështrim i ndershëm’ në jetën dhe luftën e adoleshentëve tran sgjinorë, por kjo gjë ka ngjallur zemërim në internet, sidomos tregimi i një djali ku jep detaje për mënyrën se si ka bërë s eks oral me një 6-vjeçar.

“Nga gjashtë vjeç, unë putha me djem të tjerë në lagjen time, bëra miqësi me ta dhe kryem se ks oral me ta. Më pëlqeu. Më pëlqente shumë me gojë. Dhe unë preka ata të tyre. Ne ishim vërtet të rinj por kjo është ajo që bëmë,”- thotë i riu në njërën pjesë të rrëfimit.

Libri ka qenë në raftet e librarive që nga viti 2014, por mori vëmendjen e gjerë pasi disa pjesë shqetësuese u publikuan nga faqja e internetit ‘Binary Australia’. Kjo e fundit e përshkruan veten si faqe që kërkon të “sfidojë agjendën agr esive ndaj shoqërisë gjinore”.

Në libër rrëfehen detaje për fëmijët tran sgjinorë, porn ë asnjë faqe nuk shkruhet se kjo gjë është e paligjshme dhe se mund të sjellë dë me tek fëmijët. “Beyond Magenta” është i disponueshëm në rreth 60 biblioteka publike në të gjithë Australinë, në bibliotekat në Mbretërinë e Bashkuar dhe është përfshirë në listat në internet të librave “më të mirë” për “fëmijët” transgjinorë që duhet të lexohen.