Nga Mero Baze

Prokurori Arjan Ndoj duket se ka qenë shënjestra e një su lmi me a rmë, ndërkohë që ka qenë i shoqëruar në makinën e tij nga njerëz me precedentë penalë. Për fat të mire, ende nuk ka vik tima në rrezik për jetën, por ka një debat kani balesk rreth ate ntatit, për shkak të politikës.

Prokurori në fjalë ka qenë lakuar në një fjalim të kryeministrit Edi Rama, pa ja përmendur emrin, si një njeriu i lidhur me njerëz të inkri minuar në qytetin e Durrësit, pas një vendimi të prokurorit, që Rama, dhe më pas Braçe, e konsideruan abu ziv, ndaj një zyrtari lokal të hipotekave në Durrës.

Kaq ka mjaftuar që askush të mos flasë më për kri min dhe autorët e tij, por të fyejnë dhe mbrojnë pa shkak vik timën.

Së pari, duhet thënë se sot nuk është rasti që sulmi i kryeministrit ndaj lidhjes së prokurorit me njerëz të inkri minuar të konsiderohet gabim, pasi sot është provuar ajo që ai ka thënë.

Personat që u gjendën me të në makinë dhe që për fat janë gjallë, janë pikërisht ashtu siç i ka përshkruar kryeministri.

Gabim ndoshta ishte atë ditë që e tha, pasi nuk e shoqëroi me prova, por me shantazhe për fakte që i dinte.

Sot provat janë me Ramën, por ato prova janë arsye për të rrezikuar karrierën e prokurorit, por jo jetën e tij.

Debati real sot është kush ka që lluar mbi prokurorin. Në këtë pikë, kushdo që di diçka mund ta thotë dhe të ndihmojë drejtësinë.

Por deri tani ka së paku dy qëndrime zyrtare të opozitës, që po përpiqen të fshehin vr asësit.

Është qëndrimi zyrtar i Sali Berishës dhe LSI, të cilët mezi kanë pritur të ripublikojnë fjalimin e Edi Ramës në Kuvend, dhe ta konsiderojnë atë vasës.

Kjo nuk është se i prish ndonjë punë Edi Ramës, por tregon se sa shumë është i interesuar Sali Berisha dhe opozita që të mos gjenden vr asësit e vërtetë.

Vr asja ka një pistë reale dhe vr asës realë, që duhen gjetur dhe çuar para drejtësisë, dhe për këtë duket se ka një mobilizim të Prokurorisë së Kri meve të Rënda dhe Policisë.

Por me sa duket opozita jonë qenka e vetmja që nuk i intereson vr asësi i vërtetë, ose ata që që lluan mbi prokurorin. Ata janë gati të su lmojnë çdokënd që gjen vr asësin apo heton atë, pasi iu duhet vra sës Edi Rama.

Kjo natyrisht nuk duhet ta ndalë Prokurorinë dhe Policinë të gjejnë vr asësit e vërtetë, por dëshira e Berishës që vr asësit të mos gjenden, të shurdhon veshët në gulçimat e tij.

Ka një jetë të tërë që e bën këtë gjë. Nuk i duhen kurrë vr asësit e vërtetë. I duhet të jetë “vr asës” kundërshtari.

Kështu i duhej Fatos Nano ndërkohë që u v ra Azem Hajdari para syve të tij. Pastaj u bë vëlla me të dhe kurrë nuk ja zuri në gojë.

Kështu i duhej “vr asës” Edi Rama më 21 janar, deri sa u provua që i vr au vetë katër qytetarët dhe më pas filloi të mburrej për këtë.

Kështu i duhet “vr asës” edhe sot Edi Rama. Dhe seç kam një frikë që e ka të vetin vr asësin e vërtetë.