Gjumi i mirë llogaritet 7 deri në 8 orë, por koha e zgjimit duhet të jetë herët në mëngjes. Pasi të mirat që i emeton trupi ynë nga zgjimi i hershëm janë të shumta, mund të themi se është një nder për vetën .

Disa nga këto përfitime janë si mënyra e funksionimit të trurit është më e mirë dhe jeni më kreativ, siguroni më shumë energji, planifikimi i ditës është më i mirë. Po ashtu edhe koha e mëngjesit konsumohet në një orar më të mirë, dhe gjëja më e rëndësishme është se do të shijoni qetësin e mëngjesit, që ndikon në vazhdimësinë e ditës.