Ndarja e një çifti gjithmonë krijon një boshllëk për secilin nga partnerët, dhe gjithmonë zgjidhja më e mirë është krijimi i një njohje të re. Por ka shumë raste që pas përfundimit të një lidhje shumë persona përfundojnë në një gjendje depresive. Kjo gjendje pas ndarjes zakonisht kalohet me kohën, duke kaluar sa më shumë kohë me njerëz të rrethi shoqëror, si dhe me familje.

Këshilla që duhet të dini është se ka shumë shenja paralajmëruese për të kaluar këtë fazë të vështirë dhe se jeni gati për një lidhje të re. Kur flisni për të kaluarën dhe nuk keni emocione negative, nuk keni frik nga vetmia. Gjithashtu një tjetër shenjë se ju e keni hedhur pas të shkuarën është kur ndiheni të qetë kur shikoni çifte të tjera, dëshira për të njohur njerëz të ri, si dhe më e rëndësishmja gatishmëria për të dhuruar dashuri.