Ekzistojnë 6 karakteristika të personave të ndjeshëm që i bëjnë ata më të fortë se shumë të tjerë. Sepse ndjeshmëria nuk është sinonim i dobësisë, por i forcës së brendshme.

Mos e përbuzni ndjeshmërinë e askujt. Ndjeshmëria e kujtdo është zgjuarsia e tij. (Charles Baudelaire)

Kjo është arsyeja pse të qenit njeri i ndjeshëm do të thotë, para së gjithash, të jesh njeri i veçantë, individë që nuk maskon emocionet dhe humorin. Nëse zgjuarsia e të gjithëve fshihet pas këtij muri rreptësisht individual që ne e quajmë ndjeshmëri, këto janë forca dhe rezistenca. Karakteristika që, sot, bëjnë ndryshimin e vërtetë në një botë që inkurajon vetëm anën sipërfaqësore.

Le të shohim atëherë pse njerëzit e ndjeshëm janë gjithashtu njerëzit më të fortë.

6 karakteristikat e personave të ndjeshëm:

Njerëzit e ndjeshëm nuk i frikësohen dashurisë

Kush i ushqen ndjenjat dhe emocionet e tyre është një person që nuk ka frikë nga pasojat. Edhe kur dashuria ekspozon ndaj rreziqeve, dështimit, heqjes dorë. Dashuria, ndonjëherë, nuk është gjithmonë një shëtitje romantike dhe kërkon guxim dhe forcë. Kjo është arsyeja pse ata që ekspozojnë ndjeshmërinë e tyre ndaj dusheve të shkaktuara nga dashuria, tregojnë një karakter dhe forcë ndaj të huajve të tjerë.

Njerëzit e ndjeshëm janë të vëmendshëm ndaj detajeve.

Ndërgjegjësimi është po aq i rrallë sa ndjeshmëria. Kjo është arsyeja pse të jesh i ndjeshëm do të thotë të kesh parasysh detaje dhe gjëra të vogla. Ato detaje që shpesh bëjnë diferencën në një marrëdhënie ose në një çështje pune. Vëmendja kushtuar detajeve nuk është vetëm çështje precize por edhe ndjeshmërie ndaj tjetrit.

Ata janë krijues

Ne e kemi parë më parë, me frazën e mrekullueshme të Baudelaire. Gjeniu, imagjinata dhe krijimtaria zënë vend në ndjeshmëri. Diçka që arrin të shohë dritën jo përmes forcës dhe aktit të vendosur, por përmes magjisë që vetëm personi i ndjeshëm mund ta shprehë.

Ata bazohen në përvoja

Jeta është një palestër e vazhdueshme, një përvojë që mëson diçka çdo ditë. Kjo është arsyeja pse vlerësimi i përvojave dhe konsiderimi i tyre si bagazhi më i mirë për të marrë me vete është një cilësi tjetër e njerëzve të ndjeshëm.

Ata e duan natyrën

Vetëm një frymë thellësisht e vëmendshme e aftë të rrëmbejë dhe të perceptojë zërin e natyrës arrin të mësojë prej saj. Mësimet që qeniet njerëzore, kur janë në gjendje t’i kuptojnë dhe përpunojnë, mund t’i përdorin për mirëqenien e tyre dhe atë të mjedisit ku ata jetojnë.

Transmetojnë pozitivitet

Të qenit pranë një personi të ndjeshëm prodhon vëmendje, zgjon ndjenjat që ndonjëherë janë të përgjumura, transmeton pozitivitet. Vetëm ata që janë në gjendje të jetojnë pa maska dhe nuk kanë frikë nga gjykimi i të tjerëve, mund t’ua mësojnë këtë vlerë të tjerëve.