Të jesh tradicional nuk do të thotë të jesh i mërzitshëm.

A do ta përshkruanit veten si dikush që ka vlera tradicionale? Dhe nëse jeni një nga shenjat tradicionale të zodiakut, a ka astrologjia lidhje me të?

Duke qenë tradicional nuk është një gjë e keqe, pa marrë parasysh se horoskopi juaj thotë ndryshe. Kjo nuk do të thotë që ju jeni i mërzitshëm, i ngurtë ose i pavlerë; kjo thjesht do të thotë se jeni dikush që tenton të ndjekë normat shoqërore. Ju përqafoni traditat që janë dhënë gjatë gjithë epokave.

Nuk është se ju jeni domosdoshmërisht një ndjekës. Ju e zhvilloni mendjen tuaj rreth asaj që merrni nga shkollat tradicionale të mendimit. Ekzistojnë cilësi të caktuara që lidhen me të qënurit tradicionalë siç janë besnikëria, përkushtimi dhe durimi. Ti respekton dhe dëgjon ata më të moshuar dhe më të mençur se ti.

Të ndjekësh traditat mund të jetë një gjë e bukur kur ndiheni të lidhur me gjeneratat e kaluara dhe ndiheni sikur keni një themel të fortë nën këmbët tuaja. Ju jeni të bazuar dhe nuk tentoni të merrni rreziqe të mëdha, veçanërisht ato që kanë potencial të shkaktojnë dëm sipas Pathos.

Bricjapi (22 Dhjetor – 19 Janar)

Bricjapi shpesh duhet të ketë një plan, dhe duke qenë tradicional ndihmon me këtë. Disa Bricjapë janë shumë konservatorë, si në besimet e tyre ashtu edhe në financat e tyre. Ata priren të ndjekin metodat e provuara dhe të vërteta, ndërsa Bricjapët e tjerë përbëjnë traditat e tyre.

Nëse një traditë është e vjetër apo e re, është aderimi në të që me të vërtetë ka rëndësi. Koncepti i familjes është shumë tradicional, edhe pse një Bricjapi mund të ketë një lloj të ri të dinamikës familjare. Tradicionalë nuk duhet të nënkuptojë të modës së vjetër, por duhet të jetë diçka që ka kuptim për ju dhe që ju i ndani me të tjerët.

Gaforrja (21 Qershor – 22 Korrik)

Gaforret janë tradicionalë në atë mënyrë që ata janë besnikë. Kisha e tyre mund të jetë jokonvencionale, por ata bëjnë diçka që i bën ata të ndjehen të lidhur me Universin dhe njerëzit sipas Pathos. Muzika ose natyra mund të jenë feja e tyre e zgjedhur ose ata mund të besojnë në një fe tradicionale – pavarësisht nga bindjet e tyre, ata ndjekin dhe besojnë se këto ideale do t’i udhëheqin ato.

Gaforret janë në përgjithësi krijues, por zakonisht nuk janë plotësisht jashtë me idetë e tyre. Në një farë mënyre, siguria e kufijve i inkurajon ata që t’i zgjerojnë ato. Gaforret janë të gjitha për dashurinë, dhe në një mënyrë duket dashur njëri-tjetrin është një traditë e gjatë.

Demi (20 prill – 20 maj)

Demi priret të besojë se nëse punon shumë, do të shpërblehet dhe ky është një mendim tradicional. Ata kanë një ide shumë të qartë se si duhet të duket jeta e tyre dhe ata marrin hapa për të realizuar synimet dhe ambiciet e tyre sipas Pathos. Ata kanë tendencë të jenë të kujdesshëm me shpenzimet, por të lejojnë një trajtim të rastit ose kënaqësi.

Familja është gjithashtu shumë e rëndësishme për Demin, pasi ka një sërë vlerash të forta. Ata besojnë atë që ata besojnë dhe shpesh është jashtëzakonisht e vështirë për të ndryshuar besimet e tyre. Demi pëlqen të mbajë traditat e tyre dhe ata gëzojnë përjetimin e traditave të njerëzve të tjerë gjithashtu.

Virgjëresha (23 gusht – 22 shtator)

Virgjëreshat gjejnë rehati në traditën, por kjo nuk do të thotë se ata ndjekin traditat e tyre. Virgjëresha do të pyesë, hulumton dhe shqyrton të gjitha këndet e një besimi para se të vendosin t’i përmbahen asaj sipas Pathos. Ndërsa disa Virgjëresha mund të priren të jenë disi konservatore, kjo nuk është gjithmonë rasti.

Virgjëria nuk do të ndjekë verbërisht. Nëse ata besojnë në diçka, ju mund të vini bast se u desh shumë kohë që ta pranojnë atë si të vërtetë. Disa nga traditat dhe besimet e Virgjëreshës mund të duken të çuditshme për ata që nuk i njohin ato, por ato janë pjesë e asaj që e bën këtë shenjë zodiake aq interesante.

Luani (23 korrik – 22 gusht)

Luanët priren të jenë udhëheqës, jo ndjekës, sidomos kur bëhet fjalë për të qenë tradicionalë. Traditat që u janë dhënë atyre gjatë viteve janë zakonisht të përqafuara. Ata duhet të ndjejnë një lidhje me familjen dhe komunitetin e tyre.

Nëse ata janë një anëtar i një kishe, ata ndoshta bëjnë diçka më shumë se vetëm të marrin pjesë në shërbime pasi janë besnikë, të sjellshëm dhe të dobishëm. Nëse një Luan është në bisedë me dikë që nuk i ndan vlerat e tyre, ata do të jenë vërtet të interesuar të dëgjojnë nese kane për të thënë tjetër. Ata nuk mund të ndryshojnë mendjen për atë që besojnë, por sigurisht që janë të gatshëm të dëgjojnë mendime të ndryshme./e.e