WhatsApp do të ndalojë së punuari në miliona telefona të vjetër nga sot, 1 nëntor.

Sipas mediave të huaja, aplikacioni i mesazheve në pronësi të Facebook po ndalon mbështetjen për versionet më të vjetra të sistemeve operative iOS dhe Android.
Kjo do të thotë se ata nuk do të marrin më mbështetje sigurie dhe softuerësh që mund të rezultojnë në gabime ose shfrytëzime sigurie. Nëse keni një nga modelet më të vjetra të prekura dhe dëshironi të vazhdoni të përdorni WhatsApp, do t’ju duhet të përditësoni sistemin tuaj operativ.

Megjithatë, në disa raste, mund t’ju duhet të “përditësoni të gjithë telefonin tuaj”.
Kështu, WhatsApp do të ndalojë së punuari në deri në 43 modele të ndryshme të smartfonëve pasi ndryshon kërkesat. Sipas seksionit FAQ në faqen e saj të internetit, WhatsApp thotë se njerëzit duhet të përdorin telefona me versionin Android OS 4.1 ose iPhone me iOS 10 dhe më të reja. Por disa pajisje të zgjedhura – prej të cilave mund të jenë mijëra ende në përdorim – do të humbasin sigurinë dhe përditësimet e veçorive.

Për shembull, nëse jeni duke përdorur një iPhone 6, do t’ju duhet të përditësoni. Por nëse jeni duke përdorur ende një iPhone 4, nuk e keni një fat të tillë. Këtu është një listë e modeleve të smartfonëve që WhatsApp nuk do t’i mbështesë nga sot. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se aplikacioni do të pushojë së funksionuari – por do të thotë që nuk do të jeni më në gjendje të “shkarkoni përditësime”, të cilat mund ta lënë atë të hapur ndaj përplasjeve ose gabimeve ose – në disa raste – shfrytëzimeve të sigurisë.