Një vajzë 16-vjeçare, e zhdukur prej ditësh në Karolinën e Veriut, u shpëtua falë një aplikacioni të TikTok-ut që sinjalizon dhunën dhe kërkon ndihmë.

Një shofer vuri re në anën e pasme të një makine tjetër një vajzë që bënte gjestin e pëllëmbës së mbyllur, me gishtin e madh të përkulur, shenjë e shpikur nga kanadezët për t’i dhënë grave një mjet mbrojtës kundër abuzimeve, në ndërkohë që i njoftojnë këto veprime të dhunshme pa folur.

Automobilisti duke njohur kuptimin e asaj lëvizjeje, thirri menjëherë 911, numri i emergjencave dhe duke ndjekur automjetin me vajzën në bord për disa kilometra ka ndihmuar policinë për ta përgjuar.

Personi u arrestua dhe vajza u shpëtua.

Ishte vetë ajo që deklaroi se gjestin e bërë e kishte mësuar në TikTok.