Në Greqi janë duke u marrë masa të jashtëzakonshme në zonat që janë prekur ditët e fundit nga moti i keq. Mediat në vend raportojnë se do të ketë ndalim të qarkullimit të rrugën bregdetare Poseidonos dhe Kifissos nga ora 01.00 deri në 08.00 të mëngjesit. Vendimi u mor në takimin e jashtëzakonshëm në Mbrojtjen Civile, me objekt menaxhimin e situatës.

Në takim morën pjesë Ministri i Mbrojtjes Civile, Takis Theodorikakos, Ministri i Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile, Christos Stylianidis, Ministri i Shtetit, George Gerapetritis, Zëvendës Ministri i Brendshëm, Stelios Petsanis, Nënsekretari i Shtetit të Mbrojtjes, Evangelos Tournas e të tjerë. Pas takimit, ministri i Mbrojtjes Civile njoftoi edhe vendimet e marra që vijojnë si më poshtë:

Nga 1 deri në 8 të mëngjesit është i ndaluar kalimi me automjete në Kifissos dhe zonën bregdetare. Për kamionët, situata me evoluimin e fenomenit do të vlerësohet. Udhëzimet do të jepen në të gjitha rrugët. Shërbimet publike në Atikë do të qëndrojnë të mbyllura, me përjashtim të atyre që janë të nevojshme për t’u përballur me motin e keq Ballos dhe shërbimet e autoriteteve lokale. Puna nga shtëpia në Atikë inkurajohet në të gjithë sektorin privat. “Do të kontribuojë shumë në shpërbërjen e rrugëve, kështu që, nëse fenomeni përkeqësohet, ne do të jemi gati për të vepruar,” tha ministri. Për shkak të zhvillimit të fenomenit të rrezikshëm, shkollat ​​në Korfuz, Samos dhe Ikaria do të mbesin të mbyllura, paralelisht me të njëjtin vendim në Atikë, Halkidiki dhe Evia. Çerdhet, dhe strukturat për personat me aftësi të kufizuara në Korfuz, Samos dhe Ikaria janë të mbyllura, si dhe në Atikë, Halkidiki dhe Evia. Të gjitha mjetet e nevojshme do të shfrytëzohen përmes kompanive private, në mënyrë që sektori privat të ndihmojë në përballimin e motit të keq.