Zyrtarët amerikanë të shëndetësisë po krijojnë terrenin për një fushatë kombëtare të vaksinimit Covid-19 për fëmijët më të vegjël. Vaksina e koronavirusit Pfizer aktualisht po u jepet njerëzve deri në 12 vjeç në SHBA. Gjatë tre javëve të ardhshme, zyrtarët federalë planifikojnë të diskutojnë vënien në dispozicion të versioneve të dozave më të vogla për 28 milionë fëmijët e vendit midis moshës 5 dhe 11 vjeç.

Për të ndihmuar shtetet dhe qytetet të përgatiten, Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) këtë javë dërguan një dokument me shtatë faqe me udhëzime se si të krijojnë programe të zgjeruara të vaksinimit. Ajo vëren se farmacitë në çdo shtet mund t’u japin fëmijëve vaksinën Covid-19, por që vetëm dozat e përgatitura dhe të paketuara posaçërisht për fëmijët do të përdoren për ata nën 12 vjeç.