Kur bëhen dy vite nga tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019, ministri për Rindërtimin, Arben Ahmetaj tha nga foltorja e Kuvendit, se 700 familje do të akomodohen në shtëpitë e reja me datën 25 nëntor.

‘Sa për rindërtimin, ju thatë dikur 3 D, e më pas thatë që do të ndërtohen pallate te Sami Frashëri, por historia është që deri më 25 nëntor, do të hyjnë 700 familje në pallate dhe sot vetëm ata që kanë marrë përsipër fondi shqiptar i zhvillimit janë gati 2 mijë njësi individuale dhe falas për qytetarët. Kur të shpërndajmë pallatet për të gjithë do e bëjmë me short”, u shpreh Ahmetaj.