Rama: 200 mln eurot nuk janë borxh, janë garanci për të mbrojtur familjet shqiptare! Rritja ekonomike parashikohet mbi 7.8% për 2021
Kryeministri Edi Rama tha nga foltorja e Kuvendi se tha se kemi të bëjmë me një krizë energjetike globale që ka prekur gjithë botën. Kreu i qeverisë tha se po përballemi me një krizë të asaj natyre sa do të kemi të bëjmë me mungesën e ofertës në raport me kërkesën. Rama duke ju përgjigjur Bashës tha se 200 mln eurot për blerjen e energjisë nuk janë borxh, por janë garanci për të mbrojtur familjet shqiptare.

‘Sipas FMN-së, Shqipëria ka treguar një qëndrueshmëri të konsiderueshme pas tërmetit dhe pandemisë aktiviteti ekonomik po ringrihet fuqishëm pas 2020. Pas një përiudhë kontraktimi, me 4% në 2020, e cila është shumë më pak se ça ishte parashikimi fillestar. Ekonomia po ngrihet fuqishëm me një rritje të parashikuar më 7.8 % në 2021 do jetë mbi 8 mbaje shënim. Kjo nxitur nga politikat fiskale. Kjo është FMN. Çmimet janë rritur kudo. Në Kosovë deri në Amerika çmimet janë rritur. Gjithë bota flet për një krizë globale dhe jo lokale. Është detyra ime që t’u flas hapur njerëzve kur e gjithë bota do përballet me një krizë të kësaj natyre. Ka krizë dhe ka një krizë të atillë, që vendet po përballen me mungesën e ofertës në raport me kërkesën. Mund ta paguash edhe më shumë dhe mund të mos e gjesh sasinë që të duhet. Ato 200 milionët nuk janë borxh janë garanci për të mbrojtur familjet shqiptare. Të gjithë këto situata duhen përballur. Të gjithë duhen mbrojtur.’- tha Rama.