Brenda vitit tjetër Shqipëria do të dërgojë dy satelitë në orbitë. Kështu u shpreh kryeministri Edi Rama sot në Kuvend, deklarata pa nota humori, por një ambicie e re e qeverisë. Ndonëse se në Kuvend pati të qeshura nga radhët e opozitës, Rama se një gjë e tillë do të bëhet realitet shumë shpejt.

“Do çojmë dhe satelitë në orbitë, qeshni po kur të shikoni satelitët ‘Shqipëria në Orbitë’ dhe jo mandatin tjetër, por vitin tjetër, satelitët ‘Albania 1’ dhe ‘Albania 2’, qeshni por do i shikoni atje në orbitë, tha Rama.

Ai nuk la pa ironizuar edhe me akuzat e opozitës, ku i tha se duhet të ndërrojnë ‘pllakën e gramafonit’ duke shtuar se tashmë ka ikur edhe ‘zëri i padronit’, referuar ish-kreut të PD-së, Sali Berisha.

“Pllaka e gramafonit është regjistruar në 2013, të paktën prodho një pllakë të re, futi ca melodi të reja se i njëjti avaz që në 2013. Aq më tepër tani, duhet pllakë tjetër se zëri i padronit ka ikur të foltorja, tani ka ngelur vetëm zëri pa padron, vër një pllakë të re”, u shpreh Rama.