Ndërsa foshnja është në barkun e nënës, ajo kujdeset përmes dietës që t’i sigurojë fetusit të gjithë lëndët ushqyese të nevojshme për shëndetin e tij. Më vonë, ndërsa rritet, ushqimet që prindërit e tij kanë përfshirë në programin e tij luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e tij. Madje ka edhe të ashtuquajturat super ushqime që luajnë një rol shumë të rëndësishëm dhe është mirë t’i përfshini në dietën e tij. Shihni pesë prej tyre:

Spinaqi: Është një ushqim i pasur me hekur dhe antioksidantë dhe mund ta vendosni ose në byrekë ose në supa që gatuani për fëmijën tuaj.

Fara e lirit: Mund të shoqërojë me lehtësi drithërat e tij.

Mango: Ka një sasi të madhe të vitaminës C dhe mban dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve të fëmijëve të shëndetshëm.

Brokoli: Një nga super ushqimet e rëndësishme. Ai mund ta hajë atë të thjeshtë ose në supë.

Kungulli: Super ushqim ideal për supat e fëmijëve tuaj pasi është i pasur me magnez, kalium dhe vitamina.