Në një intervistë për “La Galerna”, ish-drejtori i Realit, Jorge Valdano, zbuloi këshillën e Ronaldos që i ndryshoi jetën Benzemas. “Ai (Benzema) ndryshoi përmirësimin në profesionalizëm”.

“Djali luajti me Cristiano, një super profesional. Dhe Cristiano që e admiroi shumë, i tha: ‘Djalë, nuk do arrish t’ia dalësh te Real Madrid në këtë mënyrë”. “Karim mësoi nga kjo këshillë. Njerëzit inteligjent ndryshojnë për mirë. Dhe largimi i Cristianos ishte i rëndësishëm, sepse tani është i detyruar të jetë udhëheqës”.