Pas artikujve të botuar nga Wall Street Journal, Facebook ka vendosur të shtyjë lancimin e Instagram Kids.

Në një intervistë për CNN, Nick Clegg (Nënkryetar i Çështjeve Globale) njoftoi se do të ndërmerren hapa për të shmangur shikimin e përmbajtjeve të dëmshme për të rinjtë. Gjithashtu është planifikuar prezantimi i funksionalitetit “Take a break“.

Një nga problemet e theksuara nga Wall Street Journal është mungesa e vëmendjes së kompanisë Menlo Park ndaj pasojave të shëndetit mendor të të rinjve nga përdorimi pa kriter i Instagram -it.Në përgjithësi, dëshmia e një ish -punonjëseje (Frances Haugen) tregon se qëllimi i vetëm i Facebook është të bëjë fitime. Mark Zuckerberg më vonë deklaroi se akuzat janë pa logjikë dhe pa bazë.

Clegg ka njoftuar ardhjen e një lajmi të rëndësishëm. Kur sistemet e Instagram vënë re se një adoleshent shpesh ndjek përmbajtje që është e dëmshme për mirëqenien e tij, algoritmi do të përpiqet ta shtyjë përdoruesin drejt përmbajtjes tjetër. Megjithatë, nuk dihet se kur do të zbatohet ndryshimi. Facebook gjithashtu do të prezantojë funksionin “Take a break” i cili do t’ju këshillojë të ndaloni përdorimin e rrjetit social (në thelb një lloj kontrolli prindëror).

Gjatë dëshmisë së saj në Kongres, Frances Haugen sugjeroi ndryshimin e Seksionit të famshëm 230 të Aktit të Mirësjelljes së Komunikimeve (1996). Kjo pjesë e ligjit i bën platformat praktikisht imune ndaj përmbajtjes së postuar nga përdoruesit.

Sipas disa politikanëve amerikanë, një reformë e ligjit është e nevojshme për ta bërë Facebook përgjegjës për përhapjen e përmbajtjeve të dëmshme ose lajmeve të rreme. Sidoqoftë, kjo mund të jetë në kundërshtim me Amendamentin e Parë të Kushtetutës.