Google ka njoftuar disa veçori të reja për Gmail, Meet dhe profilet e përdoruesve që përdorin Workspace.

Kompania Mountain View ka përmirësuar mënyrën e kompozimit të email-eve, ka shtuar më shumë kontrolle për organizatorët e takimeve dhe ka prezantuar edhe profilet e punonjësve për pajisjet e pamenaxhuara.

Veçoritë e reja për Gmail kanë të bëjnë me fushat To, Cc dhe Bcc në dritaren e përbërjes së emailit. Një meny e re e kontekstit (butoni i djathtë i mouse) ju lejon të shikoni me lehtësi emrin dhe adresën e emailit të marrësit, të hapni panelin anësor me informacione të detajuara të marrësit, të modifikoni emrat e kontakteve dhe të kopjoni adresat e emailit. Për shembull, mund të ndryshoni emrin e kontaktit që do të shohin marrësit.

Në të majtë të emrit të marrësit, tani shfaqet avatari i tij. Marrësit jashtë kompanisë shfaqen me një sfond të verdhë, ndërsa për ata të jashtëm që nuk janë kontaktuar kurrë më parë, shfaqet një paralajmërim për të shmangur ndarjen e informacionit delikat. Më në fund, Gmail heq
automatikisht marrësit e dublikuar. Veçoritë do të jenë të disponueshme për përdoruesit e Workspace duke filluar nga 8 nëntori

Pritësit e takimeve mund të përfitojnë nga veçoria e re “Audio and Video Lock” për të çaktivizuar mikrofonin dhe / ose kamerën e pjesëmarrësve. Kjo ju lejon të keni më shumë kontroll mbi takimet e organizuara me Google Meet, duke lejuar nivele të ndryshme pjesëmarrjeje. Funksioni do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Workspace duke filluar nga 1 nëntori.

Risia e fundit tashmë mund të shfrytëzohet për telefonat inteligjentë Android të menaxhuar nga kompania. Në fillim të vitit 2022 do të jetë i mundur aktivizimi i profilit të Punës edhe në pajisjet e pamenaxhuara, duke i lejuar të gjithë të mbajnë aplikacionet dhe të dhënat e punës të ndara nga ato personale.