WhatsApp ka njoftuar se do të bëjë një ndryshim të madh në cilësimet e privatësisë duke lejuar një fleksibilitet më të mirë për përdoruesit kur bëhet fjalë për ndarjen e informacioneve personale. Platforma po punon për veçorinë që do t’i lejojë përdoruesit të fshehin statusin dhe fotografinë e tyre nga kontaktet specifike.

Kjo do të jetë një shtesë e veçorive të privatësisë tashmë të disponueshme në aplikacionin e mesazheve në pronësi të Facebook. Kjo gjithashtu do të thotë që nëse nuk dëshironi që një person të shikojë këtë informacion, do të jeni në gjendje t’i shtoni ato në një listë të re të kufizuar.

Ky funksion do të jetë i disponueshëm si në Android dhe iOS. Më herët, përdoruesit mund të zgjidhnin nga tre opsione, përkatësisht Gjithkush, Askush dhe Kontaktet e Mia për cilësimet e privatësisë.