WhatsApp do të ndalojë së punuari në telefonat inteligjentë të vjetër, duke lënë miliona njerëz në pamundësi për të parë mesazhet. Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, platforma e mesazheve do të heqë mbështetjen për një sërë modelesh të vjetra të smartphone-ve që vjen më 1 nëntor – që do të thotë se miliona njerëz mund të lihen pa qasje në mesazhe, foto dhe video nga të dashurit e tyre.

Kështu, rreth 43 modele – si Android ashtu edhe iOS – nuk do të jenë në gjendje të përdorin shërbimin e mesazheve. Modelet e telefonave inteligjentë me Android 4.0.4 ose më herët do të bëhen të “papërshtatshëm”, si dhe iPhone me iOS 9 ose të instaluar më herët.

WhatsApp pretendon se heqja dorë nga mbështetja për telefonat e vjetër do ta bëjë aplikacionin të funksionojë më me siguri. Shërbimi i mesazheve ka humbur shumë përdorues gjatë vitit të kaluar për shkak të shqetësimeve të vazhdueshme të sigurisë mbi kushtet e reja të shërbimit.