A hani susam rregullisht? Nëse përgjigja juaj është jo, ju patjetër do ta bëni këtë pasi të keni lexuar këto rreshta dhe të mësoni për përfitimet shëndetësore të susamit për gratë. Ndiqni me kujdes atë që tha dietologu Abeer Abu Rjaili, nga Diet of the Clinic Town, për përfitimet e susamit për gratë:

Përfitimet e susamit në l uf t ën kundër kancerit-Farat e susamit janë shumë të pasura me antioksidantë natyralë, dhe bazuar në shumë kërkime shkencore, përmenda rëndësinë e farës së susamit në luftimin e sëmundjeve kanceroze, më së shumti: leuçemia, kanceri i gjirit, kanceri i mushkërive, kanceri i pankreasit dhe kanceri i zorrës së trashë.

Përfitimet e susamit në promovimin e flokëve të shëndetshëm- Kush nuk aspiron të ketë flokë të shëndetshëm, tërheqës dhe të fortë ?! Pra, mos e humbisni vëmendjen për të ngrënë rregullisht susam; Ai përmban komponime të rëndësishme bimore për të promovuar flokë të shëndetshëm.

Përfitimet e susamit për shëndetin dhe bukurinë e lëkurës-Farat e susamit janë të pasura me zink, i cili është shumë i rëndësishëm në proceset e formimit të kolagjenit në lëkurë, e cila nga ana tjetër kontribuon në rritjen e forcës së indeve të lëkurës.

Përfitimet e susamit për shëndetin e sistemit tretës-Falë përmbajtjes së lartë të fibrave dietike, farat e susamit luajnë një rol të rëndësishëm në lehtësimin e tretjes dhe zvogëlimin e shanseve për diarre dhe kapsllëk gjithashtu.

Përfitimet e susamit në promovimin e proceseve të djegies së yndyrës-Bazuar në kërkime të shumta shkencore, u zbulua se farat e susamit përmbajnë komponime të veçanta që mund të kenë një rol shumë të rëndësishëm në promovimin e procesit të djegies së yndyrës në trup.

Përfitimet e susamit në rregullimin e presionit të gjakut-A e dini se ngrënia e susamit në stomak bosh kontribuon në rregullimin e presionit të gjakut; Ai përmban magnez, i cili ndihmon në uljen e presionit të gjakut, dhe disa elementë që kontribuojnë në parandalimin e akumulimit të yndyrës në arteriet.

Përfitimet e susamit në parandalimin e infeksioneve dhe përmirësimin e shëndetit të zemrës-Farat e susamit përmbajnë një numër të madh antioksidantësh, yndyrna të pangopura dhe yndyrna të pangopura që zvogëlojnë rrezikun e inflamacionit të zemrës, duke parandaluar kështu sëmundjet e zemrës.

Përfitimet e susamit në uljen e nivelit të kolesterolit-Ushqimi i susamit kontribuon në zvogëlimin e nivelit të kolesterolit të dëmshëm LDL në trup; Falë faktit se përmban komponime bimore, të tilla si fitosterole dhe të tjera, që zvogëlojnë nivelet e kolesterolit të dëmshëm dhe trigliceridet (trigliceridet) në gjak.