Kur bëhet fjalë për ndërtimin e aplikacioneve celulare, thënia “paguani më shumë shpenzoni më pak” është plotësisht e justifikuar. Përgjigja e pyetjes Sa kushton krijimi i një Aplikacioni? është e zakonshmja “Varet”, e cila ngre më shumë pyetje sesa përgjigje.

Ju ndoshta keni dy pyetje në mendje: “Sa para kushton për të krijuar një aplikacion?” dhe “Nga varet çmimi?” dhe duke kërkuar përgjigjet në internet, mund të hasni në disa uebfaqe të ndryshme që synojnë vlerësimin e kostos së zhvillimit të aplikacionit celular, por ato nuk janë asgjë më shumë se një lëvizje marketingu për të tërhequr vëmendjen tuaj me pyetje të shkurtra në lidhje me nevojat tuaja.

Vlerësimi që merrni nuk do t’ju tregojë imazhin e vërtetë.

E thënë thjesht, çmimet e një produkti mund të shkojnë nga 20,000 € në 250,000 €. Mjaft e lartë apo jo? Kjo ndodh sepse kostot e zhvillimit të aplikacionit celular varen nga një numër faktorësh.

Sa kushton një aplikacion në të gjithë botën? Hulumtimet e fundit nga GoodFirms tregojnë se çmimi mesatar i një aplikacioni të thjeshtë varion – në dollarë – midis 38,000$ dhe 91,000 $. Kostoja e aplikacionit të kompleksitetit të mesëm është midis 55,550 dollarë dhe 131,000 dollarë. Një aplikacion kompleks mund të kushtojë diku nga 91,550 dollarë në 211,000 dollarë.

Pra, duke dhënë një përgjigje të përafërt se sa kushton krijimi i një aplikacioni (le të marrim mesatarisht normën prej 35 € në orë): një aplikim bazë do të kushtojë rreth 76,000 €. Aplikacionet me kompleksitet të mesëm do të kushtojnë rreth 135,000 €. Kostoja e aplikacioneve komplekse zakonisht shkon mbi 200,000 €.