Google ka lëshuar Betan e pestë dhe të fundit për telefonat Pixel (përfshirë Pixel 5a) dhe disa pajisje të palëve të treta, duke ju dhënë një vështrim tjetër në softuerin më të fundit të gjigantit IT, para se të vijë versioni i përfunduar.

Ju keni një shans të fundit për të provuar Android 12 para debutimit të tij zyrtar. Beta 5 është një version lëshimi me përditësimet e zakonshme të minutës së fundit dhe përmirësimet e performancës, kështu që mos prisni ndryshime të mëdha nga beta 4 apo edhe beta 3.

Softueri i përfunduar duhet të shfaqet diku në “javët e ardhshme”, njoftoi Google. Nëse është e njëjtë si më parë, vetëm pronarët e Pixel do të marrin së pari Android 12 – përdoruesit e telefonave të palëve të treta do të duhet të presin që të tjerët të personalizojnë dhe zbatojnë lëshimet e tyre në muajt e ardhshëm.

Materiali që dizajnoni mbetet ndryshimi më i dukshëm në Android 12, duke përfshirë një rifreskim gjithëpërfshirës të ndërfaqes, animacione më të rrjedhshme, si dhe tema ngjyrash që përshtaten me sfondin tuaj. Ju gjithashtu do të shihni më shumë veçori të privatësisë, duke përfshirë një pult të dedikuar të privatësisë, si dhe butona dhe tregues të përdorimit për kamerat dhe mikrofonat.

Ekzistojnë gjithashtu përmirësime më delikate nën kapak, të tilla si rrotullimi automatik i bazuar në kamerë dhe një shfletues i pajisjes që ndihmon në gjetjen e përmbajtjes në aplikacionet tuaja. Ky nuk është një hap i madh në disa aspekte, por mund të ofrojë diçka të freskët dhe të re për Android nëse mendoni se publikimet e mëparshme ishin pak të vjetruara.