Gjatë ceremonisë protokollare të mikpritjes së kancelares gjermane Angela Merkel në Pallatin e Kongreseve, ajo që ra në sy ishte qëndrimi ulur i kryeministrit Rama dhe kancelares Merkel, gjatë këndimit të dy himneve kombëtare. Burime bëjnë me dije se Angela Merkel, ka kërkuar karrige për arsye shëndetësore pasi për të nderuar këtë moment nuk mund të qëndronte gjatë në këmbë.