Anëtari i Kryesisë së PD-së, Fitim Zekthi, ka reaguar pas vendimit të përjashtimit të Sali Berishës nga ana e Lulzim Bashës. Sipas tij, Basha ka vepruar si Mark Bruti, pasi do më shumë atdheun se Berishën. “Mark Bruti, nje politikan i holle dhe i mencur romak mendohet se ka thene se “It’s not because I don’t live Caesar, it’s because I love more Rome”.

Pra “nuk eshte se nuk e dua Cezarin, por dua me shume Romen”, atdheun, vendin. Kjo shprehje cilesohet nga studiuesit e retorikes dhe politikes si madheshtore per shkak te thelbit te thelle, pergjegjesise se larte dhe per te fuqise shprehese”, shkruan ai.