Bateristi i Rolling Stones, Charlie Watts, është ndarë nga jeta ditën e sotme në moshën 80-vjeçare. Ai ka ndërruar jetë në një spital në Londër i rrethuar nga familjarët e tij, ka thënë një zëdhënës. “Me trishtim të madh njoftojmë v dek jen e të dashurit tonë Charlie Watts. Ai ndërroi jetë në mënyrë paqësore në një spital në Londër ditën e sotme i rrethuar nga familja e tij.

Charlie ishte një bashkëshort, baba dhe gjysh i dashur dhe gjithashtu si anëtar i The Rolling Stones një nga bateristët më të mëdhenj të brezit të tij,” tha zëdhënësi. I lindur në Londër në 1941, Watts filloi të luante bateri në klubet ritmike dhe blues të Londrës në fillim të viteve 1960, para se të binte dakord të bashkonte forcat me Brian Jones, Mick Jagger dhe Keith Richards në grupin e tyre të ri, Rolling Stones, në janar 1963.

Duke gjetur suksesin fillestar në Britani dhe Shtetet e Bashkuara me kopertina, grupi arriti famë globale me hitet e shkruara nga Jagger-Richards duke përfshirë “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Get Off of My Cloud” dhe “Paint It, Black” , dhe albumin “Aftermath”. Menjëherë pas këtij lajmi të hidhur nuk munguan dedikimet nga yjet, duke përfshirë Paul McCartney dhe Ringo Starr dhe Elton John. Lajmi erdhi javë pasi u njoftua se Watts do të humbiste datat e turneut të grupit në SHBA për t’u shëruar nga një procedurë mjekësore e paspecifikuar. Ëatts është trajtuar ën vitin 2004 për shkak të kancerit në fyt.