FILE PHOTO: Volunteers from the Blue Sky Rescue team disinfect at the Qintai Grand Theatre in Wuhan, Hubei province, the epicentre of China's coronavirus disease (COVID-19) outbreak, April 2, 2020. REUTERS/Aly Song/File Photo SEARCH "1ST ANNIVERSARY OF THE WUHAN LOCKDOWN" FOR THE PHOTOS.

Qindra mijëra banorë u kufizuan sot në Kinë për shkak të rikthimit të epidemisë, që ka parë variantin Delta të përhapet në katër anët e vendit dhe ka arritur në qytetin e Wuhanit, i pari i prekur nga epidemia e COVID-19. Kina ka çrrënjosur sëmundjen nga toka e saj që prej pranverës së 2020 dhe atje jeta është rikthyer gjerësisht në normalitet, pavarësisht ekzistencës së disa vatrave të kontaminimit, sporadike dhe deri tani shumë të lokalizuara. Por, që prej zbulimit muajin e kaluar në Nankin të rasteve të reja të COVID-19, kjo vatër është përhapur me shpejtësi.

Në nivel kombëtar, të paktën 300 infektime, si pasojë e përhapjes së variantit Delta, janë të lidhura me këtë vatër. Kjo rritje e ndotjes është padyshim ende shumë e kufizuar në krahasim me shifrat e regjistruara në vendet e tjera. Rastet e reja janë raportuar gjithashtu në ishullin tropikal të Hainan (në jug), shumë i popullarizuar me turistët. Wuhani, metropoli i madh qëndror i cili ishte vendi i parë në botë për të raportuar raste të COVID-19 dhe për të imponuar kontroll të rreptë ndaj banorëve të tij në fund të vitit 2019, raportoi sot shtatë raste pozitive.