DASHI JAVOR-Këtë javë duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe mënyrës se si reagoni ndaj stimujve të komunikimit të të tjerëve, pasi katrori i Merkurit të kundërt të vendosur tek Ujori me Uranin tek Demi më 10/2 nuk ju lë hapësirë ??për të qenë zhgënjyese. Kushtojini vëmendje të veçantë çështjeve që lidhen me sektorin financiar, si dhe çështjeve që do të bien në tryezën e diskutimeve në grupe. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 përqendron vëmendjen tuaj tek njerëzit pranë jush, tek miqtë tuaj, si dhe tek çështjet që i shqetësojnë ata.

Dashuria-Java mund të ketë disa vështirësi komunikimi, kështu që duhet të keni kujdes në diskutimet që do të bëni me partnerin tuaj, veçanërisht nëse ato kanë të bëjnë me njohje të përbashkëta. Në fundjavë takimi i Merkurit të kundërt me Afërditën tek Ujor mund të rindezë një romancë të së kaluarës. Të Dielën, me gjashtëkëndëshin midis Marsit tek Demi dhe Neptunin tek Peshqit, emocione të forta do të vijnë në pah, të cilat mund të krijojnë një atmosferë romantike midis jush dhe një personi për të cilin jeni të interesuar.

Puna dhe Ekonomia-Këtë javë duhet t’i kushtoni vëmendje çështjeve të një natyre komunikuese në sektorin profesional pasi ato janë ato që mund të krijojnë një atmosferë të çuditshme në punë. Katrori midis Merkurit dhe Uranit në mes të javës mund të krijojë disa përmbysje në çështje që ju i morët si të mirëqena. Sa më fleksibël të jeni në ndryshime të tilla, aq më lehtë do të jetë të mbani disponimin tuaj të mirë!

DEMI JAVOR-Demë të dashur këtë javë imagjinoni se jeni duke ecur në mënyrë komunikuese në një litar të ngushtë dhe çdo fjalë me intensitet mund t’ju bëjë të humbni ekuilibrin tuaj. Katrori i Merkurit i cili lëviz mbrapsht në shenjën e Ujorit me Uranin në shenjën tuaj në 10/2, krijon distimia e cila mund të shprehet me intensitet dhe zemërim. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 kthen interesin në sektorin profesional pasi duket se atje ka shumë lëvizshmëri. Mos harroni se tani nuk do të jetë e lehtë të nxirrni përfundimet tuaja mbi disa çështje që mbeten të hapura në punë, por disi duket se ato nuk do të ndikojnë më tek ju si më parë.

Dashuria-Komunikimi midis jush dhe partnerit tuaj do të jetë si një vullkan këtë javë dhe duhet të mbani mend se fjalët mund të përcaktojnë nëse ky vullkan do të shpërthejë ose do të ndalojë së vrulluri! Nëse jeni të lirë, takimi i Merkurit e kundërt dhe Afërditën tek Ujori më 13/2 mund të hapë një kanal komunikimi me një person që është në të kaluarën dhe në një farë mënyre ka të bëjë me mjedisin tuaj shoqëror. Më 14/2 gjashtëkëndëshi i Marsit i cili është në shenjën tuaj me Neptunin tek Peshqit ju ngacmon imagjinatën dhe tregon se është një ditë shumë e mirë për t’i bërë një surprizë partnerit tuaj!

Puna dhe Ekonomia-Angazhimet profesionale duket se janë të mjaftueshme këtë javë dhe do ta mbajnë interesin tuaj të pa zvogëluar gjatë gjithë kohës. Hëna e re që do të zhvillohet në Ujori do t’ju ??bëjë të merrni masa në mënyrë që të fitoni diçka që dëshironi në një nivel profesional. Ju nuk duhet të harroni rrugëtimin e kundërt të Merkurit që tregon se mund të hasni disa çështje të pazgjidhura të së kaluarës suaj.

BINJAKËT JAVOR-Binjakë, Këtë javë mund të bien në dispozicionin tuaj disa “hije” – të cilat në përgjithësi nuk u përgjigjen atyre – pasi katrori i Merkurit të kundërt nga Ujori te Urani në Dem i rikthen në plan të parë disa çështje të së kaluarës. Këto ka shumë të ngjarë të kenë lidhje me njerëzit në mjedisin tuaj më të gjerë shoqëror dhe farefisnor, pasi katrori i Merkurit të kundërt tek Ujori me Uranin në Dem krijon tendencën për të ricikluar disa lëndë. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 mund t’ju ??çojë të rigjeni kontaktet me disa njerëz me të cilët keni humbur.

Dashuria-Nëse jeni të lirë këtë javë duket se është ideale për t’u afruar me një person që ishte në të kaluarën tuaj pasi takimi i Merkurit të kundërt me Afërditën në Ujor më 13/2 është shumë i dobishëm në rast se doni të bëni një hap mbrapa . Kthimi i një “ish-pendimi” është një skenar me një probabilitet të lartë të ndodhë! Nëse jeni tashmë në një marrëdhënie, përpiquni të mos lejoni veten dhe partnerin tuaj të përqendrohen në çështje të palëve të treta, pasi kjo mund të krijojë një distancë emocionale mes jush.

Puna dhe Ekonomia-Këtë javë do të jetë e vështirë të përqendroheni në çështje që lidhen me punën pasi është një fakt që mendja juaj është më shumë në punët tuaja personale, por edhe në mjedisin tuaj shoqëror. Për këtë arsye ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe detyrimeve tuaja pasi nuk duhet të harrojmë ecurinë e kundërt të Mërkurit, e cila mund të krijojë probleme në komunikim edhe në punë. Në fund të javës me gjashtëkëndëshin midis Marsit tek Demi dhe Neptunit tek Peshqit, ju ndoshta keni një ide biznesi shumë krijuese.

GAFORRJA JAVOR-JU Gaforre këtë javë duket se do të ketë disa çështje që do t’ju irritojnë dhe ka shumë të ngjarë të ketë lidhje me ndonjë rast në të kaluarën ose me njerëz që janë në mjedisin tuaj miqësor. Sidoqoftë, ju nuk duhet të bini në këtë grackë, pasi katrori i Merkurit të kundërt të vendosur tek Ujori me Uranin e vendosur tek Demi në 10/2 mund të “shtojë karburant në zjarr” shumë lehtë. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 dhe yjësia e shumtë që do të ekzistojë gjatë saj në këtë shenjë, tregojnë se në të ardhmen e afërt do të shqetësoheni veçanërisht për çështje që lidhen me sektorin financiar ose rregulloret që duhet t’i bëhen. Nëse ka borxhe të së kaluarës tani është e mundur të arrihet një zgjidhje shumë e mirë në to.

Dashuria-Këtë javë mund të mos keni durimin që ju dallon pasi mendimet që bëni për çështje të së kaluarës mund të ndikojnë gjithashtu në qëndrimin tuaj ndaj partnerit tuaj. Nëse keni një fond të përbashkët, kushtojini vëmendje të veçantë pasi mund të jetë një pikë grindjeje midis jush. Nëse jeni të lirë, takimi i Merkurit të kundërt me Afërditën në shenjën e Ujorit më 13/2 mund të krijojë kushte “ideale” për kthimin e një personi nga e kaluara. Eshtë ende e mundur që të rindizni një aventurë romantike, por nuk premton stabilitet.

Puna dhe Ekonomia-Angazhimet profesionale do të jenë një tjetër burim stresi për ju këtë javë, por nëse përdorni aftësitë tuaja të komunikimit me siguri do të jeni në gjendje të gjeni një avantazh, të paktën në çështjet që lidhen me punën dhe që lidhen me njerëz të tjerë. Një ide biznesi ose një plan që ekzistonte për sektorin profesional është formuar ndryshe, por, edhe nëse nuk është ajo që keni pasur në mendje, duket se në fund të fundit mund të zhvillohet në favorin tuaj, prandaj mos nxitoni të merrni konkluzione.

LUANI JAVOR-Luanë të dashur këtë javë mund të vini re se të tjerët po bëjnë një lloj “prove” të qëndresës që keni në dispozicion, duke rezultuar shpesh në arsye për tensione. Katrori i Merkurit që lëviz mbrapsht në shenjën e Ujorit me Uranin në Dem më 10/2 ju drejton vëmendjen drejt sektorit profesional, pasi ka mundësi që të ketë çështje që do t’ju sjellin reagime. Mos harroni se do të fitoni shumë më tepër nëse nuk ngrini zërin pasi kështu do të humbni të drejtën tuaj. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 vulos se sa e rëndësishme është kjo periudhë për fushën e marrëdhënieve tuaja ndërpersonale dhe sjell surpriza të këndshme nga njerëzit që doni.

Dashuria-Këtë javë ekziston një ngjarje astrologjike – këndi i bashkimit midis Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit më 13 / 2- e cila mund të rihapë një çështje të mbyllur romantike. Nëse jeni duke menduar intensivisht për një person nga e kaluara, mund t’ju jepet mundësia të lidheni përsëri me ta këto ditë. Nëse jeni tashmë në një lidhje, mos harroni se do të ketë mjaft kohë të favorshme për ju dhe partnerin tuaj në mënyrë që të jeni në gjendje të shprehni ndjenjat tuaja, nevojat tuaja madje edhe ankesat tuaja dhe më në fund të afroheni edhe më shumë.

Puna dhe Ekonomia-Komunikimi me një partner dhe trajtimi i një çështje specifike profesionale do të jetë mjaft kërkues këtë javë, por është e sigurt që nëse provoni do të gjeni avantazhin dhe do të arrini ta zgjidhni atë. Hëna e re që do të zhvillohet më 11/2 në Ujori ju bën të mendoni të vazhdoni një bashkëpunim ose të përfundoni një tjetër! Do të jetë mirë të mbani mend se Merkuri i kundërt mund t’ju çojë të ndryshoni mendim sa më shpejt që të kthehet në rrugën e duhur.

VIRGJËRESHA JAVOR-Virgjëresha këtë javë duket se po përqendrohet në atë që ne e quajmë jetën e përditshme pasi është ajo që ka pasur një rëndësi të veçantë për ju kohët e fundit. Sidoqoftë, duhet të mbani mend se komunikimi do të luajë gjithashtu rolin e tij, diçka që do të bëhet më intensive pas 10/2 që do të ndodhë dhe sheshit të Merkurit të kundërt të vendosur tek Ujori me Uranin tek Demi. Mundohuni të mos lejoni që lodhja dhe zhgënjimi për disa çështje me të cilat duhet të merreni të ndikojnë në komunikimin me njerëzit që doni dhe sjelljen ndaj partnerit tuaj. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit më 11/2 do t’ju çojë të shihni me “një sy tjetër”, çështjet e përditshme që ju kanë shqetësuar deri më tani.

Dashuria-Bisedat që do të bëni me partnerin tuaj do të përcaktojnë jo vetëm gjendjen tuaj shpirtërore, por edhe gjendjen e tij, por për shkak të faktit se Mërkuri është i kundërt ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe fjalëve që përdorni për të shprehur veten. Me takimin midis Merkurit të kundërt dhe Afërditës tek Ujori më 13/2 do t’ju jepet mundësia të rihapni disa çështje të së kaluarës, të cilat besoni se nuk ishin zgjidhur ashtu siç dëshironi. Nëse jeni përsëri të lirë, është e mundur të takoheni edhe papritmas në një vend ku jeni mjaft shpesh, një person që ju kishte tërhequr interesin në të kaluarën.

Puna dhe Ekonomia-Çështjet që mund të lindin këtë javë në punë do t’ju bëjnë të rishikoni lëvizjet që keni bërë në periudhën e mëparshme, por ato nuk duhet t’ju bëjnë të mërziteni dhe të duroni me të gjithë! Katrori i Merkurit të kundërt nga Ujori tek Urani në Dem mund t’ju ??bëjë të humbni durimin me njerëz të caktuar, por mos harroni se kjo nuk do të jetë në avantazhin tuaj.

PESHORJA JAVOR-Javë shumë krijuese dhe erotike fillon për ju për sa kohë që i kushtoni vëmendje disa pengesave të vogla të komunikimit që mund të lindin rreth saj. Konkretisht më 10/2 katrori i Merkurit të kundërt që është në shenjën e Ujorit me Uranin tek Demi mund t’ju çojë të shprehni me forcë irritimin tuaj, i cili duket se shkaktohet nga çështje të përditshme. Sidoqoftë, java është shumë pozitive për ju, diçka që do të vuloset me Hënën e re në shenjën e Ujorit në 11/2. Kjo Hënë e re do të eksitojë disponimin tuaj krijues dhe imagjinatën tuaj dhe është e mundur të sillni një dashuri të re. Gjithçka është e mundur këtë javë, veçanërisht në fushën romantike.

Dashuria-Hëna e re që do të zhvillohet më 11/2 dhe takimi i Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit më 13/2 ka shumë të ngjarë të rindezë një marrëdhënie të së kaluarës. Nëse ju u përkisni atyre që duan të kthehen në ditët e vjetra, atëherë kjo javë do të sjellë kohë shumë të favorshme për ta bërë këtë. Nëse tashmë jeni në një lidhje përsëri ndjenjat do të jenë të forta dhe do t’ju sjellin edhe më afër partnerit tuaj. Nuk përjashtohet që një ide krijuese mund të dalë nga ju të dy ose që ideja e një pasardhësi të bie në tryezë!

Puna dhe Ekonomia-Puna nuk do të jetë përparësi për ju këto ditë, por nuk duhet ta lini atë në pilot automatik pasi kjo mund të krijojë shumë probleme. Komunikimi do të luajë një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin dhe zgjidhjen e detyrimeve tuaja profesionale, prandaj kushtojini vëmendje të madhe. Katrori midis Merkurit dhe Uranit mund të krijojë disa polemika në mjedisin tuaj të punës, por nëse nuk i shtoni karburant zjarrit, ato do të jenë lehtësisht të menaxhueshme.

AKREPI JAVOR-Ju Akrepë me këtë javë mund të mendoni se ka disa çështje në zona të ndryshme, diçka që mund t’ju irritojë. Sidoqoftë, duket se çështjet që kanë të bëjnë me çështjet familjare, çështjet e shtëpisë dhe pasuritë e paluajtshme do të jenë në përparësitë tuaja. Katrori i Merkurit që lëviz mbrapsht në shenjën e Ujorit me Uranin në Dem në 10/2 mund të krijojë disa konflikte ose me bashkëpunëtorët tuaj ose me të dashurit tuaj. Hëna e re që do të zhvillohet në 11/2 në shenjën e Ujorit nuk përjashtohet për t’ju bërë të mendoni për planet tuaja të rradhës, veçanërisht nëse ato kanë të bëjnë me një ndryshim në shtëpi apo edhe një lëvizje.

Dashuria-Kontakti me partnerin tuaj dhe komunikimi që do të keni do të jetë një mundësi për të diskutuar disa çështje që janë në pritje të së kaluarës. Deri të enjten mund të ketë tension në aspektin e komunikimit, por me kalimin e ditëve të javës gjërat do të bëhen gjithnjë e më të mira. Nëse jeni i lirë me takimin midis Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit, duket se kremtimi i Ditës së Shën Valentinit në 14/12, do të jetë një mundësi e klasit të parë për një komunikim të papritur me një person nga e kaluara.

Puna dhe Ekonomia-Thjesht mendimi i disa prej punëve dhe detyrimeve tuaja profesionale mund të ju lodhë këtë javë, me rezultatin që ju të mos dëshironi të merreni me asgjë tjetër. Sidoqoftë, mund t’ju duhet të “hapni mëngët” dhe të përqendroheni në një çështje të lidhur me punën, pasi kjo do të jetë mënyra e vetme që mund ta zgjidhni dhe të mos ndiqeni më, duke krijuar më shumë stres.

SHIGJETARI JAVOR-Shigjetarë të dashur këtë javë mund të ndiheni dhe të jeni në humor të komunikueshëm, por nuk duhet të harroni rrugëtimin e kundërt të Merkurit, i cili mund të krijojë probleme komunikimi edhe me njerëz që nuk i prisni. Për këtë arsye mund t’ju duhet të jeni të durueshëm derisa të bëhen disa nga gjërat që dëshironi, si dhe të jeni fleksibël në disa shtyrje, vonesa ose ndryshime të planit. Katrori i Merkurit të kundërt që është në Ujori me Uranin në Dem në 10/2 mund të nxjerrë në pah çështjet e përditshme, të cilat do t’ju irritojnë, por mos harroni se një qëndrim pozitiv është ai që do t’ju ndihmojë të përballoni. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 intensifikon komunikimin me të dashurit tuaj dhe jep shtysë për disa sqarime në keqkuptime.

Dashuria-Këto ditë është e mundur të ndjeni se nuk po transmetoni në të njëjtën gjatësi vale me partnerin tuaj, por kjo është diçka që do të jetë e përkohshme dhe patjetër do të jeni në gjendje ta zgjidhni atë me pak më shumë përpjekje komunikimi. Ndërsa ditët kalojnë, klima do të përmirësohet veçanërisht nëse vendosni të përqendroheni në kohën e mirë që keni me partnerin tuaj. Nëse jeni të lirë, takimi i Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit më 13/2 krijon një terren të përshtatshëm për t’u afruar përsëri përmes njohjeve të zakonshme një person i së kaluarës. Sigurisht, ekziston rasti që ai të mendojë saktësisht njësoj, pasi kjo javë sjell të kaluarën përsëri në të tashmen.

Puna dhe Ekonomia-Punët dhe përgjegjësitë e punës mund të jenë punë për ju këtë javë pasi ato ju kanë lodhur deri më tani dhe ju duket se po kërkoni mënyra për t’u larguar prej tyre. Kjo është nga e vështira në të pamundurën, prandaj përpiquni të jepni përparësi përparësive tuaja dhe përqendrohuni në ato që nuk shtyhen. Mund të ketë disa pengesa komunikimi në mes të javës, veçanërisht në një rast biznesi në të cilin janë përfshirë disa persona.

BRICJAPI JAVOR-Këtë javë do të mendoni shumë për çështjen tuaj emocionale e cila duket se vjen nga e kaluara por ende ju shqetëson. Mendimet që bëni do të ndikojnë si në gjendjen shpirtërore ashtu edhe në sjelljen ndaj të dashurve tuaj. Katrori i Merkurit që lëviz mbrapsht në shenjën e Ujorit me Uranin në Dem në 10/2 nuk nxit stabilitetin dhe krijon acarim sidomos në çështjet personale. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 ju çon të mendoni se çfarë ose kush është më i rëndësishëm për ju gjatë kësaj periudhe dhe të përqendroheni atje.

Dashuria-Komunikimi me partnerin tuaj mund të ketë një shkallë vështirësie këtë javë pasi ka shumë të ngjarë që ju të thoni diçka dhe ai të kuptojë diçka tjetër. Sidoqoftë, nuk duhet ta shtyni situatën, pasi katrori i Merkurit të kundërt me Uranin mund të sjellë reagime të papritura që sigurisht nuk i prisni nga ai. Nëse jeni të lirë, takimi i Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit më 13/2 sjell në plan të parë kujtime që mund t’ju ??bëjnë të rishikoni një lidhje që ka mbaruar. Me këtë aspekt, nuk përjashtohet që rastet romantike të së kaluarës mund të rihapen.

Puna dhe Ekonomia-Klima që do të ekzistojë në punë duket të jetë mjaft e mirë, me përjashtimin e vetëm të ditëve në mes të javës që për shkak të katrorit të Merkurit të kundërt me Uranin, mund të ketë disa konflikte komunikimi. Duket gjithashtu se në të njëjtën kohë do të ketë terren të përshtatshëm për të kërkuar një bonus financiar ose për të ndryshuar diçka në avantazhin tuaj në punë. Argumentet e duhura dhe aftësitë tuaja të komunikimit janë ato që do t’ju ndihmojnë të arrini atë që dëshironi.

UJORI JAVOR-Përsa u përket ju Ujorëve, këtë javë duket se do të hapni disa fronte si personalisht ashtu edhe profesionalisht pasi ka shumë gjëra të vogla që kanë nevojë për rregullimin tuaj. Katrori i Merkurit të kundërt që është në shenjën tuaj me Uranin në Dem në 10/2 mund t’ju bëjë të humbni durimin tuaj dhe të thoni fjalë që nuk i doni dhe fjalë që lëndojnë. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën tuaj të zodiakut më 11/2 do t’ju ndihmojë të përmirësoni marrëdhëniet tuaja ndërpersonale, pasi duket se në periudhën tjetër do të investoni në to. Eshtë e mundur që do t’ju jepet mundësia të zgjidhni disa keqkuptime që ekzistojnë për një kohë të gjatë.

Dashuria-Komunikimi me partnerin tuaj do të luajë një rol të rëndësishëm në gjendjen tuaj shpirtërore por edhe klimën që do të ekzistojë në marrëdhënien tuaj kështu që duhet t’i kushtoni vëmendje asaj, pasi katrori i Merkurit të kundërt me Uranin duket se do të ndikojë negativisht pasi ai do t’ju çojë të thelloheni në çështjet e së kaluarës. Nëse jeni përsëri të lirë, takimi i Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën tuaj të zodiakut më 13/2, mund t’ju çojë të jepni një shans të dytë në një marrëdhënie romantike që kishte kaluar nga ajo që duket jo “e pakthyeshme”.

Puna dhe Ekonomia-Këto ditë duhet të vini bast për marrëdhëniet që keni me njerëzit në mjedisin tuaj profesional, sikur të keni një atmosferë të mirë, është e sigurt që do të ketë një atmosferë të mirë në punë. Në mes të javës mund të ketë disa mosmarrëveshje që kanë të bëjnë me çështje të së kaluarës, por varet nga ju nëse i lini apo do t’i zgjidhni. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën tuaj të zodiakut mund të hapë derën për një partneritet të ri me përfitime të shumta për ju.

PESHQIT JAVOR-Peshqit këtë javë do ta gjeni veten mjaft të ndikuar nga mendimi i njerëzve përreth jush për çështjet tuaja, diçka që mund t’ju bëjë të gjykoni keq çështjet tuaja personale. Katrori i Merkurit të kundërt tek Ujori me Uranin në Dem më 10/2 ka shumë të ngjarë të krijojë grindje me ata që ju rrethojnë, veçanërisht nëse mendoni se të tjerët “tejkalojnë gërmimet” në çështjet tuaja. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Ujorit në 11/2 mund t’ju japë një zgjidhje për një çështje që ju ka zënë për një kohë të gjatë dhe deri tani dukej e pazgjidhur.

Dashuria-Kujtimet do të paraqiten në këto ditë dhe mund t’ju bëjnë të rimendoni një person nga e kaluara dhe një marrëdhënie që keni pasur. Nëse dëshironi të rihapni një kanal komunikimi me të kaluarën, takimi i Merkurit të kundërt dhe Afërditës në shenjën e Ujorit më 13/2 është shkaktari i duhur për këtë. Eshtë e mundur të keni një mesazh surprizë nga një person që nuk e prisni. Nëse jeni tashmë në një lidhje, përpiquni të përqendroheni në planet e ardhshme që keni me partnerin tuaj dhe mos qëndroni në disa plane që mund të mos jenë zbatuar.

Puna dhe Ekonomia

Detyrimet profesionale duket të jenë të mjaftueshme këtë javë, por nuk do t’u jepni atyre rëndësinë që u nevojitet, gjë që mund t’u krijojë shumë çështje. Sidoqoftë, do të ekzistojë një “Zoti i makinerive” i cili do t’ju ndihmojë të “ikni” nga afatet stresuese ose të zgjidhni çështjet e kërkuara të punës edhe në minutën e fundit. Komunikimi ka nevojë për vëmendje të veçantë gjatë mesit të javës që të mos jetë pengesë në punën tuaj.