Britania ka regjistruar 11,007 raste duke shënuar numrin më të lartë të të infektuarve pas 4 muajsh. Sipas të dhënave të reja, në 24 orët e fundit janë raportuar 11,007 raste të reja në krahasim me 9,055 raste të një ditë më përpara.

Ndërkohë vendi shënoi një rritje në numrin e viktimave. Britani shënoi 19 viktima, në krahasim me 9 vik ima të mërkurën. Britania ka regjistruar 4,600,623 raste dhe 127,945 vi tima që nga fillimi i pandemisë