Psikologjia është gjithnjë magjepsëse, veçanërisht me testet e saj intriguese të figurës! Sot, me ndihmën e një teknike të ngjashme do t’ju ndihmojmë të zbuloni një traumë të pazgjidhur psikologjike nga e kaluara juaj.

Psikanalisti Sigmund Freud besonte se të gjitha ngjarjet në fëmijërinë tonë kanë një ndikim të madh në jetën tonë kur jemi të rritur, duke formuar personalitetin. Në këtë mënyrë ai përfundimisht kishte të drejtë. A jeni gati të zbuloni se cilat probleme të fëmijërisë ndikuan në karakterin, sjelljen dhe qëndrimin tuaj ndaj njerëzve?

Zgjidhni një nga këto imazhe. Mos mendo shumë gjatë, zgjidh menjëherë foton që të pëlqen. A keni bërë një zgjedhje? Është koha për të gjetur rezultatet!

Foto 1-Ky imazh tregon se mund të keni një traumë psikologjike të shoqëruar me poshtërim. Ndoshta në fëmijërinë e hershme, ju u kritikuat nga prindërit ose bashkëmoshatarët tuaj. Fëmijë të tillë rriten në njerëz të varur, të cilët gjithmonë kanë nevojë për miratimin e të tjerëve. Ata përpiqen më të mirën e tyre, jo për veten e tyre, por për të tjerët! Psikologët rekomandojnë të filloni të mendoni më shumë për interesat dhe nevojat tuaja.

Foto 2-Nëse keni zgjedhur këtë fotografi, atëherë duhet të jeni ndier i refuzuar nga prindërit tuaj si fëmijë. Njerëzit me trauma të ngjashme zakonisht kanë vetëvlerësim të ulët. Duhet të jetë e vështirë për ju të komunikoni me të tjerët për shkak të frikës nga dështimi dhe refuzimi! Psikologët rekomandojnë të përpiqeni të kuptoni se jeta juaj varet vetëm nga ju! Vetëbesimi ju ndihmon të krijoni lidhje të shëndetshme me të tjerët.

Foto 3-Kjo foto shpesh zgjidhet nga ata njerëz që nuk kanë pasur prindër në fëmijërinë e tyre (ose kanë pasur prindër, por ata kanë pasur pak ndikim tek ata). Problemi juaj është frika nga vetmia. Prandaj, ju tërheqin njerëz toksikë. Përveç kësaj, ju mund të keni një prirje për depresion. Psikologët rekomandojnë të kuptojnë që njerëzit vijnë dhe shkojnë. Nëse jeni një person i hapur dhe i mirë, nuk do të jeni kurrë vetëm!

Figura 4-Nëse keni zgjedhur këtë imazh, prindërit tuaj duhet të kenë tradhtuar shpesh besimin tuaj kur ishit fëmijë; ata gjithashtu mund të kenë premtuar diçka që nuk mund ta bëjnë. Njerëzit me një traumë të ngjashme në fëmijëri përjetojnë çështje të mëdha besimi. Ata janë mjaft të rezervuar emocionalisht dhe rrallë i hapen dikujt. Psikologët rekomandojnë të përkëdhelni partnerin tuaj me gjëra të vogla të këndshme. Ju duhet t’u tregoni atyre për ndjenjat tuaja të ngrohta sa më shpesh të jetë e mundur! Reagimi i tyre do të shkrijë zemrën tuaj të ftohtë.