Festa e 1 majit, ose ndryshe Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, festohet në të gjithë botën në përkujtim të p rotestave masive të punëtorëve në kërkim të sigurimit të të drejtave të punës, kushteve më të mira të punës si dhe të jetesës. Ndonëse në pjesë të ndryshme të botës çdo vit në këtë ditë zhvillohen protesta të ndryshme, në Shqipëri kjo ditë është trashëguar nga regjimi komunist si një ditë feste e shoqëruar me aktivitete festive, transmeton lexo.com.al.