Wuhan, epiqendra e pandemisë një vit më parë, është tashmë jemi përsëri në vallëzim. Normaliteti i sapo gjetur i ngjan njëmbëdhjetë mijë njerëzve që këndojnë dhe kërcejnë pa distanca, pa shqetësime dhe kryesisht pa maska ​​gjatë një koncerti.

Për shumë njerëz ky imazh do të duket “i çuditshëm” sepse nuk jemi mësuar më të shohim turma të kësaj madhësie. Dhe mbase çuditshmëria dyfishohet nëse mendoni se ky koncert u zhvillua pikërisht në qytetin e Wuhan, i cili një vit më parë ishte epiqendra e Covid-19.

Kina doli nga urgjenca shëndetësore pas një periudhe të gjatë bllokimi dhe rregullash strikte, të respektuara pa shumë debate nga qytetarët. Për të krijuar një ide, autoriteti shëndetësor i vendit regjistroi të Shtunën vetëm 16 raste të reja të infektimit në të gjithë Kinën kontinentale.

Vendi gjithashtu doli prej pandemisë falë një fushate të madhe vaksinimi: 265 milion vaksina, sipas të dhënave të lëshuara të Shtunën nga Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë. Kjo është arsyeja pse ky imazh jo vetëm që nuk është shqetësues, por krijon gjithashtu shpresë për një kthim në normalitet.