Në fjalën e tij në fushatën përmbyllëse të Partisë Socialiste, Pandeli Majko i bëri ftesë për bashkëpunim opozitës, duke përsëritur të njëjtën ftesë që kryeministri Edi Rama i ka adresuar më parë PD-së.

Majko tha se qeverisja e ardhshme e PS-së nuk do të vijë si shuplakë, por si dorë e shtrirë për bashkëpunim, ndërsa shtoi se opozita duhet të dijë të kthehet brenda në sistem.

Ai iu drejtua opozitës duke thënë i thënë “boll shëtite rrugët” dhe se “ka ardhur koha t’i përvishemi punës së bashku”.

“Jemi mbledhur me një mesazh të vetëm, na votoni sepse duke votuar për numrin 12, votoni mekanizmin më të fuqishëm për të ndryshuar Shqipërinë dhe historinë e saj. Duke votuar 12, ju bëni një shiringë kundër mikrobeve të së ardhmes në kutinë e votimit, votoni për një tullë më shumë në shtëpitë e rindërtuara, për një shpresë më shumë në investime, ju votoni që për të përndjekurit të vijojë dëmshpërblimi, që për pensionistët të rriten pensionet. Këto nuk janë vetëm fjalë por dy mandate që ne i kemi hedhur si skelete te banesave dh etani ka ardhur momenti që të gjithë bashkë, në aleancën më të madhe, në aleancën me qytetarët dhe me dorën drejtuar karshi kundërshtarëve tanë, sepse data 25 nuk do ketë vetëm fitimtarë numrin 12, pro dhe ata që do të jenë humbës. Shqipëria është e të gjithë shqiptarëve. Qeverisja e ardhshme nuk vjen si një shuplakë, por dorë e shtrirë për bashkëpunim dhe për të bashkëqeverisur Shqipërinë sepse ne do qeverisim dhe opozita duhet të dijë të kthehet brenda në sistem. Boll shëtiti rrugët, tani ka ardhur koha që sëbashku t’i përvishemi punës. Na votoni sepse do të ndryshojmë vetë për të ndryshuar Shqipërinë”, tha Majko.