Zgjedhjet e 25 Prill janë të parat që populli do votojë për partinë por edhe për kandidatin e preferuar, prandaj lufta brenda llojit në subjektet politike ka shpërthyer fort. Një skandal i ri ka lindur sot në Partinë Demokratike. Komisionerët e KZAZ që do numërojnë votat e kandidatve për deputet janë porositur që votat për kandidaten muslimane me shami Anduena Qefalia e cila është e 29 në listat e deputetve të numërohen për llogari të Vangjel Dules que ueshtë i 11 por mund mos siguroj dot vota personale.

Luzim Basha ka keq përdorur xhematin musliman duke i premtuar që do nxjerr deputet Anduena Qefalinë një besimtare e devotshme që gëzon respektin e komunitetit usliman me qëllim të vjeli vota por e ka vendosr në lista humbëse të 29 ndërkohë që në Tiranë s’mund dalin më shumë se 18 mandate. Ndërkohë në lista të sigurta ka vendosur kreun e minoritetit grek zotin Vangjel Dule por që ka probleme me demokratët se nuk e votojnë. Puer ta mos e rrezikuar aleatin e tij Vangjel Dule, është urdhëruar nga Lulzim Basha kalimi i votavo të komunitetit musliman për Anduena Qefalinë që ti kalojnë në llogari të kreut PBDNJ zotit Dule.

Konisionerët kanë informuar menjëherë xhematin e xhamisë së Dine Hoxhës dhe ata të shqetësuar kanue informuar median dhe e kanë trajtuar si një prerje bese për herë të dytë: E para që u vendos e 29 në listë humbëse përfaqësuesja e tyre dhe e dyta që votat emuslimanve do i kalojnë keut grek i cili do garojë edhe ai në logon e Partisë Demokratike. Besmitarët janë ankuar në forume dhe kanë kërkuar ndihmën e medias.