Italia më në fund ka zgjidhur ngërçin e madhe dhe pikëpyetjen që kishte ditë që ishte ngritur mbi pritjen e Europianit 2020 në Romë.

Qeveria sot ka hapur praninë e tifozëve në Euro2020 dhe e bën këtë përmes Valentina Vezzali, Nënsekretare e Shtetit në Presidencën e Këshillit të Ministrave me përgjegjësi për sportin, i cili i shkroi një letër Presidentit Gabriele Gravina duke shpjeguar se ekziston “ok nga qeveria për të paktën 25% të kapacitetit” .

Është konfirmuar se qeveria “rinovon zyrtarisht angazhimin për mbarëvajtjen e ngjarjes së madhe sportive në Itali, duke garantuar përgatitjen e çdo mase organizative që synon të sigurojë pjesëmarrjen e një pjese të spektatorëve të barabartë me të paktën 25%”.