Presidenti turk bëri një referencë indirekte për deklaratat e kryeministrit italian Mario Draghi, i cili javën e kaluar, e përshkroi Erdoganin si “diktator”.

Për t’iu përgjigjur kësaj deklarate, Erdogan tha se myslimanët dhe turqit do të zënë vendet që meritojnë në Evropë në të ardhmen.

“Kjo situatë na jep shpresë, por është një makth për të tjerët, të cilët po përpiqen të kufizojnë turqit e Evropës në një kontekst të ngushtë pranoni forcimin e Diasporës turke “, tha ai.

“Armiqësia kundër Islamit është bërë një instrument i politikës perëndimore për të mbuluar dështimin dhe paaftësinë e tyre. Politikanët që dështojnë në politikën e jashtme janë të shtrënguar brenda dhe e vënë rivalitetin e tyre personal përpara detyrës së tyre, duke sulmuar personalisht mua dhe myslimanët.”

Ankara vendosi dje sipas Repubblica, të “ngrijë” blerjen e dhjetë helikopterëve nga Italia, në formë “hakmarrje” për deklaratat e kryeministrit italian.