Përballë gazetares Ilva Tare në “Ilva Now”, minsitri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj fillimisht komentoi situatën e krijuar në Rinas, ku punonjësit e “AlbControll” pezulluan punën dhe kjo bëri që të bllokohen fluturimet.

Ai tha se këta persona kanë cenuar sigurinë kombëtare dhe duhet të japin llogari para institucioneve përkatëse. “Institicionet përgjegjegjëse të merren me ato, sepse kanë cenuar sigurinë Komëbatre. Sot ata njerëz kanë cenuar sigurinë kombëtare. Nëse janë për paafatësi për të punnuar, cila është arsyeja? Unë kam punë me njërëzit që presin vaksinat, unë kam punë me njerëzit që presin rindërtimin”, tha ai.

Kandidati i PS-së për deputet në qarkun e Tiranës tha se kontrollorët e “AlbControll” duhet të sillen si qytetarët e tjerë. “Janë njërëz si gjithë të tjerët, të sillen si gjithë të tjerët. Pse, vetëm ata kanë borxhe? Po qyetarë që punojnë nnës fasonë, punëojhnë në uzina mekanike, mafinakturë, nuk kanë këta? Këtë 20-30 qenkan elitarë, dhe këtë të tjerët sipas tyre… çfarë janë këtë..nuk kam punë ? Të lutem mos më bëni pyetje për një grup që kanë fyer etikën shtetërore dhe kanë cenuar sigurinë komëbtare”, shtoi ai.