Polonia raportoi 29 978 infeksione të reja me koronavirus duke thyer rekordin e muajit nëntor 2020 me 27 875 raste, deklaroi Ministria polake e Shëndetësisë.

Shifra rekord është gjithashtu një rritje e konsiderueshme nga 16 741 infeksione të reja të raportuara dje.

Numri i përditshëm i të vdekurve ka arritur në 575, ndërsa vala e fundit e Covid-19 forcon kontrollin e saj në vend.

”Sistemi shëndetësor tani po menaxhon 26 511 shtrime në spital Covid-19, nga 24 637 të regjistruar një ditë më parë, duke përfshirë 2 537 pacientë me ventilim, përkundrejt gjithsej 3 366 ventilator në dispozicion”, theksoi Ministria e Shëndetësisë në Twitter.

Për momentin, sipas Ministrisë së Shëndetësisë, 396 701 njerëz ndodhen në karantinë dhe 1 707 846 janë shëruar.

Të paktën 5 193 835 polakë tashmë kanë marrë vaksinën kundër Covid-19, me 1 808 008 nga ata që i kanë marrë të dyja dozat e vaksinës, sipas të dhënave të botuara në faqen zyrtare të qeverisë.