Izraeli ka një ilaç të ri rekord për trajtimin e Covid. Në fakt, studimi i Fazës 1 sapo ka përfunduar, i cili pa administrimin e Exo-Cd24 të ri – ky është emri i ilaçit – në 30 pacientë të shtruar në spital me simptoma të rënda në lidhje me koronavirusin.

Studimi është kryer nga Qendra Mjekësore Ichilov në Tel Aviv. Zbulimi revolucionar është se në një periudhë kohe midis 3 dhe 5 ditësh, 29 nga pacientët që morën trajtimin u nxorrën nga spitali. I 30-ti është kuruar gjithashtu nga Covid, por jo në të njëjtën kornizë kohore.

Exo-Cd24 është një ilaç i bazuar në hulumtimin e kryer në vitet e fundit nga Profesor Nadir Arber në Qendrën Mjekësore të Tel Aviv Sourasky. Është menduar për pacientët në kushte mesatare deri në kritike, për të parandaluar përkeqësimin e tyre në një gjendje më serioze: është një ilaç që shpëton jetën. Një mjet shtesë në një vend që, për momentin, po provon të jetë gjithnjë e më në ballë të menaxhimit të pandemisë, duke filluar me përparimin e fushatës së vaksinimit.