Pothuajse të gjithë njerëzit kanë pasur probleme me dhimbjet e muskujve në një pike të jetës së tyre. Këto dhimbje mund të përfshijnë gjithashtu ligamentet, tendinat, indet e buta që lidhin muskujt, kockat dhe organet.

Këta dy përbërës, kanella dhe mjalti, kombinohen si një ideal i fuqishëm anti-inflamator për ta pirë në mëngjes. Nëse në këtë përzierje shtoni dhe xhinxher, ju do të keni një ilaç të mrekullueshëm që do t’ju lejojë t’ju lehtësoet dhimbja.

Recetë për dhimbjen e muskujve. Përbërësit: Një lugë xhinxher i freskët ose një pjesë e kësaj. Përgatitja dhe mënyra e përdorimit: Ngrohni ujin. Kur ajo është në valë hiqeni atë nga të nxehtit dhe shtoni fetat e xhenxhefil së bashku me filizin e kanellës. Mbuloni enën ku përbërësit janë depozituar dhe le të qëndrojë për rreth 10 – 15 minuta. Kur të ketë kaluar 10 minuta, çaji kulloheni për të hequr pjesët e mëdha, ju mund të shtoni një lugë mjaltë të vogël për ta ëmbëlsuar dhe për të shtuar përfitimet e mëdha të këtij çaji. Ky ilaç duhet të merret dy herë në ditë, deri sa dhimbja të lehtësohet.