epa08181671 German Chancellor Angela Merkel shakes hands with the former President of the European Central Bank (ECB), Mario Draghi, after he was awarded with the Order of Merit in a ceremony at Bellevue Palace in Berlin, Germany, 31 January 2020. The Order of Merit of the Federal Republic of Germany is awarded by the President to honor achievements of 'particular value to society'. EPA/FELIPE TRUEBA

Kancelarja gjermane uroi kryeministrin e ri italian, Mario Draghi për marrjen e funksionit të tij, njoftoi zëdhënësi Steffen Seibert. “Ju po merrni funksionet tuaja në një moment ku një bashkëpunim i ngushtë ndërkombëtar shënuar nga besimi është i rëndësishëm, si dypalësh dhe në Europë”, shkruan kancelarja gjermane, Angela Merkel në një mesazh përshëndetës për kryeministrin e ri, Mario Draghi Board, njoftoi zëdhënësi Steffen Seibert.

“Si europian i bindur, ju jeni angazhuar me sukses në të kaluarë për unitetin dhe stabilitetin e Europës”, shkruan kancelarja duke shpresuar tashmë vazhdimin e bashkëpunimit dhe thellimin e mëtejshëm të partneritetit të ngushtë mes Italisë dhe Gjermanisë.