Forcat e Armatosura janë në gatishmëri bashkë me mjetet e tyre, për të ndihmuar në hapjen e akseve rrugëve nga dëbora, që përfshiu zonën veriore dhe juglindore të vendit ditët e fundit.

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi u shpreh se “vëmendja është përqendruar jo vetëm në rrugët nacionale, por edhe ato rurale. Forcat e Armatosura janë angazhuar menjëherë për hapjen e rrugëve rurale në bashkinë e Maliqit, Libonik-Sheqeras-Orman-Rrëmbec-Pojan-Zvezdë-Gollobërdë-Podgorie-qyteti i Maliqit”.

Ministri thekson se vijon prej një jave puna sfiduese për të hapur aksin Bogë-Theth.
“Gjithashtu nga ana tjetër, në Gjirokastër mjetet e Forcave të Armatosura, po hapin rrugën Picar-Golem, e bllokuar nga rrëshqitja e dherave”- u shpreh Peleshi.