Njerëzit shpesh interesohen se cila është shenja më e keqe e horoskopit dhe natyrisht përgjigjja ndodhet tek yjet. Akrepi, Virgjëresha, Ujorët dhe Shigjetari besohet se janë shenjat me shpirtin më të mirë, që nuk dinë të jenë të këqinjë

Megjithatë, nga të gjitha këto Akrepi dallon. Astrologët i përshkruajnë ata si arrogantë dhe të pamëshirshëm ndaj atyre që e gjejnë veten në disfavor me ta. Sipas disa studimeve, Akrepat kryesisht betohen, mashtrojnë dhe shkelin rregullat e trafikut pa u shqetësuar për ndërgjegjen e tyre.